Deținuții nu mai ies la muncă în afara penitenciarelor

271
Deținuții nu mai ies la muncă în afara penitenciarelor - detinutimunca2-1602693867.jpg

Articole de la același autor

Transferul persoanelor private de libertate între locurile de deținere a fost suspendat, la fel și munca deținuților la puncte de lucru exterioare, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„S-a stabilit suspendarea activității de transfer a persoanelor private de libertate între locurile de deținere, cu excepția situațiilor impuse de urgențele medicale, solicitările exprese formulate de organele judiciare, schimbarea regimului de executare (numai dacă în locul de deținere nu este organizată executarea pedepsei pentru noul regim), precum și a transferurilor din motive de siguranță, precum și a activităților lucrative desfășurate cu deținuți la puncte de lucru exterioare”, au precizat reprezentanții ANP.

De asemenea, a fost adaptat programul de urmare a cursurilor școlare, astfel încât să se asigure continuitatea, dar să se respecte măsurile de distanțare. Totodată, se recomandă utilizarea la capacitate maximă a sistemului de video-conferință pentru audierea persoanelor private de libertate, în detrimentul prezentării efective în fața instanțelor de judecată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0797 secunde