€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Mai multe ştiri online:

Detașamentul italian de poliție aeriană, certificat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Ştire online publicată Marţi, 14 Mai 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu va găzdui, astăzi, începând cu ora 11, ceremonia de certificare a detașamentului italian în vederea executării serviciului de poliție aeriană întărită. La eveniment va participa ministrul apărării naționale, Gabriel Leș.

Detașamentul italian, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române (cu aeronave MiG-21 LanceR), sub comandă NATO.

Aeronavele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au sosit în România în urmă cu 10 zile. Forțele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România și iau parte la aceasta, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance.

„Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și italiene.

Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței, atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate”, precizează reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8831 secunde