Mai multe ştiri online:

Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Liliecii Negri”, misiune îndeplinită!

Ştire online publicată Luni, 15 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Liliecii Negri” a fost constituit pentru îndeplinirea și asigurarea continuității angajamentului pe care România și l-a asumat în urma Summitului NATO de la Varșovia, din 2016. Acest acord a vizat crearea unui Grup de Luptă NATO, în cadrul căruia, militarii români alături de partenerii americani, britanici și croați, vor contribui cu forțe și vor derula misiuni în comun pe teritoriul polonez. 


În acest sens, în perioada octombrie 2018 - aprilie 2019, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Liliecii Negri” a făcut parte din Grupul de Luptă NATO, sub comanda Statelor Unite ale Americii, și în subordinea Brigăzii 15 Mecanizate poloneze. Zona de dislocare a trupelor a fost Baza de Instruire din Bemowo Piskie, Polonia. 
În luna aprilie a anului trecut, în cazarma Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Brașov, unitate generatoare a forței, 120 de militari începeau pregătirea pentru misiune. Debutul celor 6 luni în baza de instruire din Bemowo Piskie a fost dificil, deoarece militarii se aflau într-o țară străină, într-un mediu internațional diferit față de cel cu care erau obișnuiți acasă. 
Instruirea a reprezentat principala activitate a detașamentului, aceasta desfășurându-se zilnic, indiferent de condițiile meteorologice, atât individual, cât și în cooperare cu partenerii, conform standardelor stabilite de către Grupul de Luptă. 
Principalele aspecte ale procesului de instruire a militarilor au constat în trageri de luptă cu armamentul ușor de infanterie, aruncătorul de grenade AG-7 și tunul antiaerian calibru 35 mm „Oerlikon”, cunoașterea și familiarizarea membrilor Grupului de Luptă cu categoriile de tehnică aflate în înzestrarea fiecărui contingent și schimbul de experiență privind executarea unor ședințe de tragere cu armamentul aliaților.
Pe parcursul misiunii, militarii detașamentului au participat la mai multe cursuri și competiții, dintre care amintim: cursul „Spartan Training” pentru dezvoltarea deprinderilor privind utilizarea armamentului din dotare în diferite condiții; cursul „Harpoon Training” pentru învățarea de tehnici și tactici de mânuire a cuțitului în lupta corp la corp, cursuri de supraviețuire în condiții nefavorabile și competiția „Spur Ride” - competiție care implică parcurgerea unor teste extrem de solicitante din punct de vedere fizic și mental. 
La final de misiune, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Liliecii Negri” au apreciat faptul că au avut oportunitatea de a lucra alături de parteneri din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Au învățat unii de la ceilalți, atât din punct de vedere profesional, cât și cultural, demonstrând astfel că NATO este o alianță puternică și unită. 
Căpitan Mariana DINU


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6923 secunde