Detalii terifiante din culisele crimei de la Corbu. „În momentele acelea, ucigașii lovesc până obosesc!”

1364

Articole de la același autor

Crima petrecută la Corbu, în urmă cu aproximativ o săptămână, a șocat comunitatea: un tânăr care voia bani pentru droguri a intrat peste o familie în casă, în toiul nopții, l-a omorât pe bărbat cu vreo 17 lovituri de macetă (potrivit unor surse apropiate anchetei) și a violat-o pe fiica cea mare. Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu atrage atenția că, după astfel de cazuri greu de imaginat, atenția tuturor trebuie să se îndrepte către cauză: „Este nevoie de tratarea corespunzătoare a dependenței de droguri!”.

O familie obișnuită, muncitoare și apreciată de toată lumea. Tatăl lucra în construcții, mama era angajată la o terasă pe litoral, fiica cea mare și ea deja în câmpul muncii, la cei 20 de ani, iar frații ei mai mici, de 14 și respectiv 10 ani, își vedeau de școală. În ultimele luni, pentru că au reușit cu greu să agonisească niște bănuți, au făcut ceva reparații la casa pe care o au în localitatea Corbu. Au schimbat acoperișul, au înlocuit gardul și ce s-a mai putut. Totul pentru o viață mai bună și mai liniștită. Dar tocmai aceste reparații mărunte au atras atenția unui vecin de 29 de ani, Denis Mustafa. Tânărul locuia la vreo trei case distanță, singur, după ce anul trecut tatăl lui a murit. Vecinii îl știau că este un băiat retras, e drept puțin mai ciudățel, dar nu știau de toate problemele cu care se confruntă, mai ales de dependența de droguri. Oamenii le-au spus anchetatorilor că tânărul le-a mai cerut bani ocazional, dar nu se așteptau să se ajungă la o crimă îngrozitoare. Căci în noaptea de 1 spre 2 iulie, înarmat cu o macetă, cu cagula pe cap și mănuși în mâini, individul a intrat peste vecinii lui în casă. Căuta bani pentru droguri. Nu a găsit decât 250 de lei și s-a dezlănțuit iadul: l-a lovit pe capul familiei, un bărbat de 41 de ani, de aproximativ 17 ori, potrivit unor surse apropiate anchetei. De altfel, imaginile găsite de anchetatori după câteva ore erau îngrozitoare: tot dormitorul era plin de sânge, bărbatul avea o mână secționată, tăieturi pe abdomen și capul brăzdat de macetă. Soția terifiată și cei doi copii minori au fost închiși în baie, după ce au fost amenințați și ei, iar fiica cea mare, violată. După care criminalul s-a întors acasă, iar dimineață a plecat spre locul de muncă, trecând pe lângă locul crimei.

„Cu înțelepciune și răbdare, trebuie să ajungem la cauză”

Col. (r) Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, un expert cu zeci de ani de experiență în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, a analizat atitudinea suspectului și a prezentat pentru „Cuget Liber” câteva dintre observații sale. „În cazul dependenților de droguri și al alcoolicilor cronici, în momentele de sevraj pot acționa într-un mod irațional, extrem. În momentele de tulburare maximă, de furie, acționează impulsiv, agresiv. Și e posibil ulterior nici să nu mai țină minte ce au făcut sau gravitatea faptelor. Am întâlnit, în cariera mea, un caz foarte greu, când suspectul a fost prins după șapte ani, dar nu mai ținea minte comiterea faptei. În acest caz, de la Corbu, se poate vorbi și de o premeditare a faptelor. Suspectul a venit cu mănuși, înarmat, voia să le dea oamenilor în cap, să fure. Iar apoi l-a lovit pe capul familiei de nenumărate ori. De-a lungul carierei mele, au fost criminali care mi-au spus că în acele momente, de tulburare, în momentul comiterii crimelor, dau până obosesc!

Dar, în continuare, suspectul era în sevraj, avea nevoie de alte senzații tari pentru a-și satisface nevoia de adrenalină. Astfel că a comis violul”, a afirmat psihologul criminalist.

Astfel de fapte, de o cruzime înfiorătoare, pot fi comise de oameni cu mințile tulburate de substanțe interzise sau de alcool. Tocmai de aceea, atrage atenția psihologul principal Liviu Chesnoiu, „trebuie avută înțelepciunea și răbdarea de a se merge la cauză”.

„Este nevoie de tratarea corespunzătoare a dependenței de droguri, aceasta este una dintre cauze. Este nevoie de programe, de intervenție a autorităților”, a subliniat col. (r) Liviu Chesnoiu. În plus, a arătat acesta, este nevoie ca polițiștii din localități să aibă o listă a persoanelor problematice, pentru a se putea interveni cât mai rapid, în cazul în care apar situații de conflict sau tragedii.

În 2009, a avut loc o dublă crimă în Corbu

Se impune menționat că nu este prima dată când localitatea Corbu este scena unei crime îngrozitoare. În august 2009, un cuplu de bătrâni a fost omorât, iar apoi casa lor a fost incendiată. Bărbatul a fost găsit în curtea gospodăriei, lângă mașină, cu gâtul tăiat și cu mai multe lovituri de cuțit în piept și față. Soția lui a fost găsită carbonizată, în dormitor, dar necropsia a arătat că și ea a fost înjunghiată în inimă. După audierea a aproximativ 100 de persoane, au fost găsiți și autorii: Lucian Lică, de 23 de ani, din Năvodari, și Florin Valentin Grădinaru, de 18 ani, din Corbu. În timpul anchetei, cei doi au recunoscut comiterea crimelor și au susținut că au intrat peste bătrâni în căutare de bani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5504 secunde