Detalii teribile din culisele uciderii profesoarei de la Cernavodă, în rechizitoriul anchetatorilor

5608

Articole de la același autor

Desfășurarea cumplitei crime care a avut loc în luna aprilie, în Cernavodă, a fost stabilită de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. La acea dată, o profesoară de 52 de ani a fost găsită strangulată, în apartamentul său, pe jumătate dezbrăcată, la o zi și jumătate după ce a fost omorâtă. Inculpatul a fost prins în scurt timp, iar în cursul săptămânii trecute a fost trimis în judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au încheiat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Romică Cosmin Hărăbor, un bărbat de 40 de ani, din Medgidia, acuzat de tâlhărie calificată și omor calificat. Bărbatul este acuzat că în aprilie 2021 a omorât-o, prin strangulare, pe profesoara Cristina P., din Cernavodă.

Rechizitoriul întocmit de anchetatori evidențiază cum suspectul a planificat să o jefuiască pe profesoară, pe care o cunoștea pentru că anterior îi realizase lucrări de reparații în apartament. „În acest sens, a întocmit un plan, în sensul că voia să ajungă la domiciliul acesteia, să intre în vorbă cu ea și profitând de neatenția ei să-și însușească o cheie de la intrare în apartament, iar ulterior pe timpul nopții când aceasta dormea să intre în casă, s-o lege de mâini și să-i ceară să-i dea banii pe care îi deține. H.R.C. a menționat că a gândit acest scenariu, crezând în ipoteza că victima nu-l va recunoaște. Pentru a-și duce la îndeplinire hotărârea, a plecat din Medgidia cu un microbuz până la Cernavodă, apoi s-a deplasat la blocul în care victima locuia, a sunat la interfon dar nu i-a răspuns, după care a apelat-o telefonic de două ori însă fără efect. Inculpatul precizează că cele de mai sus s-au întâmplat în ziua de marți 6 aprilie 2021. Văzând că nu i se răspunde la apeluri, H.R.C. a plecat spre stația de autobuz din zona Turn, cu intenția de a lua autobuzul și a ajunge în Medgidia. Când se afla în stația de autobuz, a fost sunat de către P.C., ocazie cu care i-a spus acesteia că a rămas cu mașina în pană, în Cernavodă, în timp ce venea de la un montaj și voia să lase ceva la aceasta în apartament”, au arătat procurorii în rechizitoriu.



Pretexte invocate: o cană cu apă, un stilou și o coală de hârtie...


Odată ajuns în apartament, suspectul a invocat tot felul de pretexte pentru a avea timp să fure cheile locuinței. „P.C. și-a manifestat bunăvoința față de H.R.C., astfel că l-a invitat în apartament, a purtat o discuție sumară cu acesta, pe holul de la intrare în apartament, iar pentru a-și realiza scopul propus, respectiv de a-și însuși cheia de la intrare în apartament, i-a cerut numitei P.C. să-i aducă un pahar cu apă. În momentul în care aceasta a plecat spre bucătărie, H.R.C. a observat în broasca ușii că se află un inel cu chei și întrucât P.C. i-a adus un pahar cu apă minerală, agresorul a refuzat pe motiv că nu obișnuiește să bea acest tip de apă, rugând-o să-i aducă apă normală. În acest timp, H.R.C. a încercat să scoată cheia de pe inel, dar din cauza faptului că acesta era strâns mai puternic, a emoțiilor și a nepriceperii, nu a reușit să-și însușească cheia. În aceste împrejurări, pentru a găsi un nou motiv să rămână singur pe hol, a rugat-o pe P.C. să-i aducă un pix și o coală de hârtie pentru a scrie o declarație pe propria răspundere pentru COVID-19, în cazul în care rămânea mai mult pe raza orașului Cernavodă. Aceasta fiind de acord s-a dus în sufragerie, timp în care H.R.C. a încercat din nou să scoată cheia de pe inel fiind surprins de aceasta, sens în care victima i-a adresat cuvintele «Stai ce vrei sa faci? De ce umbli la ușă?»”, au mai detaliat procurorii.



Strangulată cu o chingă, pe holul de la intrarea în locuință


Inculpatul a intrat în apartamentul victimei în seara zilei de 6 aprilie, la ora 19.00, iar după aproximativ o oră, femeia era moartă. Căci odată descoperită intenția lui, Romică Cosmin Hărăbor a trecut la violență. A prins-o pe victimă, a trântit-o la sol, s-a urcat pe ea și pentru a o face să nu mai țipe, i-a înfășurat în jurul gâtului o chingă pe care o avea într-o sacoșă.

„În aceste împrejurări, P.C. a țipat din nou, moment în care H.R.C. a luat hotărârea de a scoate din sacoșă chinga textilă și a înfășurat-o odată după gât, după care a vrut sa-i prindă cu ea și picioarele. În timp ce i-a prins unul din picioare spre înapoi și în timp ce încerca să-i prindă și cel de-al doilea picior, aceasta s-a zbătut și, la un moment dat, a constatat că nu se mai zbate că avea doar niște spasme, după care nu a mai mișcat. Față de această situație, H.R.C. a crezut că victima a avut un episod de leșin, astfel că a luat-o cu ambele mâini de umeri și a vrut s-o ducă în patul din dormitor”, au mai arătat anchetatorii.

I-a băgat în gură ciorapii din picioare, de teamă să nu țipe

„Neștiind ce măsuri să adopte, dar și pentru a induce în eroare autoritățile, a luat hotărârea s-o dezbrace pe P.C., sens în care i-a scos pantalonii și chilotul, iar bluza ce o purta i-a ridicat-o dincolo de sâni. Fiind în stare de panică, inculpatul a crezut că P.C. are un episod de leșin, astfel că i-a scos ciorapii din picioare și i-a împins în gura acesteia. În continuare,

folosindu-se de doi șoricei din plastic i-a adus acesteia mâinile la spate. Constatând că nu-și mai revine, inculpatul a rămas în continuare în apartamentul victimei, timp în care a fumat în bucătărie”, au mai descris procurorii modul cum s-a desfășurat fapta.

Inculpatul a rămas în apartamentul victimei până dimineață, la ora 5.00, când a plecat cu 500 de lei, mai multe carduri bancare și cheile mașinii. Banii i-a păstrat, dar bunurile le-a aruncat pe marginea Autostrăzii A2, de unde au fost ulterior recuperate de anchetatori.

Ba mai mult, a doua zi, 7 aprilie, la prânz, când sora victimei suna insistent pe telefonul victimei, care era la el, i-a dat un mesaj dându-se drept profesoara Cristina P. și i-a spus că este la bancă și nu poate vorbi.

Îngrozitoarea faptă a fost descoperită abia a doua zi, pe 8 aprilie, în jurul orei 9.15. Polițiștii au fost sesizați, în acea zi, de fratele făptașului, căruia Romică Cosmin Hărăbor îi mărturisise ce făcuse, dar și de sora victimei, alarmată că nu poate lua legătura cu aceasta.

În fața anchetatorilor, inculpatul a mărturisit că a plănuit să fure de la profesoară pentru că nu avea bani să plătească chiria locuinței, unde stătea împreună cu concubina lui și cei doi copii. Romică Cosmin H. a fost arestat preventiv și în prezent este după gratii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2702 secunde