Detalii șocante în cazul triplei crime din Constanța / Galerie FOTO

2587
5

Articole de la același autor

Imagini desprinse din filmele de groază, în cartierul Viile Noi din Constanța. Două femei și un tânăr au fost găsiți fără suflare, într-o baltă de sânge. Cel care a comis fapta s-a făcut nevăzut, furând chiar mașina uneia dintre victime. Acesta a fost găsit după o intervenție în forță a polițiștilor, în mai puțin de 12 ore de la comiterea ororii.

Descoperire macabră într-o casă din Constanța - un tânăr care venise în vizită la rudele sale a observat, prin geam, o scenă îngrozitoare: trei cadavre înghesuite într-un hol aflat la intrarea în locuință. Imediat a sunat la 112, iar polițiștii constănțeni au ajuns la fața locului. Deși descoperirea a fost făcută în jurul orei 18, oamenii legii au motive să creadă că tragicul eveniment s-a produs în jurul orelor prânzului.

Anchetatorii au început cercetările și au identificat victimele: este vorba despre Gherghina Pârvuleț, de 81 de ani, Paraschiva Martoiu, fiica acesteia, în vârstă de 58 de ani, și Cristian Marius Martoiu, de 19 ani, nepot al celor două femei. Trupurile neînsuflețite prezentau multiple leziuni, incompatibile cu viața, la nivelul capului, al abdomenului și al membrelor superioare. De asemenea, medicii legiști spun că cele trei victime s-ar fi apărat de lovituri, pentru că pe corpurile acestora au fost găsite astfel de indicii.

"Moartea celor trei persoane a fost violentă. Locul în care se aflau este plin de sânge, însă abia după efectuarea necropsiei se va putea stabili cu exactitate cauza decesului", a declarat comisarul șef Camil Manea, adjunct al IPJ Constanța.

Polițiștii au găsit urme de sânge în toată casa, dar și un ciocan și un cuțit, pline de sânge. Imobilul era încuiat pe dinafară, iar în locuință nu au fost găsite cheile. De asemenea, polițiștii au găsit casa răvășită, semn că ucigașul ar fi căutat bani.

Voia pensia femeii

În scurt timp, oamenii legii au elucidat misterul și au început să contureze și primele ipoteze ale acestui triplu asasinat. Polițiștii au descoperit faptul că octogenara locuia împreună cu nepotul acesteia, Ștefan Alexandru Stoica, de 21 de ani, care fusese eliberat din închisoare în urmă cu câteva zile. Acesta fusese condamnat și ispășea o pedeapsă de trei ani și jumătate pentru tâlhărie. A ispășit doar trei ani și o lună la Penitenciarul Galați, fiind eliberat condiționat pentru bună purtare. Conform anchetatorilor, în urma verificărilor la Penitenciarul Galați, tânărul de 21 de ani este cunoscut ca și consumator de droguri și a fost internat de mai multe ori la Spitalul Penitenciar Poarta Albă cu diagnosticul "tulburări de comportament, impulsiv".

Ștefan Alexandru Stoica locuia împreună cu bunica sa de mai mulți ani. Când era copil, tatăl său s-a sinucis, iar mama s-a recăsătorit și locuia împreună cu actualul soț în altă zonă a Constanței.

Vecinii femeii spun că nepotul acesteia este un om violent, cu antecedente penale, că le-ar fi spart casa și mașina în urmă cu câțiva ani, pe când era minor și că este cunoscut ca având probleme psihice și cu drogurile. De asemenea, localnicii spun că tânărul o amenința pe femeie în mod repetat că o va omorî dacă nu îi dă în fiecare lună banii de pensie. Coincidență sau nu, cele două femei luaseră pensia în cursul zilei de miercuri - câte 1.000 - 1.200 lei fiecare.

Coroborând toate informațiile și efectuând cercetări, oamenii legii au stabilit că tânărul de 21 de ani este principalul suspect în cazul triplei crime. Ulterior, polițiștii au descoperit faptul că cele două victime veniseră în vizită cu un autoturism Dacia, care nu se mai afla în fața locuinței. Astfel a început o cursă contra cronometru pentru a-l prinde pe Ștefan Alexandru Stoica, fiind bănuit că, după comiterea crimei, a fugit cu mașina.

Desfășurare impresionantă de forțe

Peste 500 de polițiști din tot județul Constanța au instituit filtre și au scotocit fiecare stradă. După câteva ore, oamenii legii au găsit autoturismul, care prezenta avarii, abandonat în fața unui bloc din cartierul CET. Polițiștii au tras pe dreapta toate mașinile care se deplasau prin județ pentru a cerceta interiorul autoturismelor și, de asemenea, arătau poze cu Stoica, în speranța că l-a observat cineva.

Ieri, în jurul orei 7.30, polițiștii l-au găsit pe Ștefan Alexandru Stoica în Cumpăna. Acesta stătea de vorbă cu un prieten, pe o bancă din fața casei celui din urmă.

"Au fost organizate peste 20 de filtre pe principalele artere rutiere din județ, efectuându-se căutări, persoana bănuită fiind dată în ur-mărire națională", a precizat subcomisarul Carmen Șerbănescu, din cadrul IPJ Constanța.

Nu a opus rezistență când a fost încătușat. Ajuns în fața anchetatorilor, tânărul nu și-a recunoscut fapta.

Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei. În urma acesteia, anchetatorii vor afla ce a cauzat moartea celor trei persoane, dar și când anume au fost ucise.

Tânărul de 21 de ani s-a aflat, ieri, în fața anchetatorilor pentru audieri. 

Comentează știrea

Cris
25 iulie 2014
Victime ale sistemului penitenciar

Acestea sunt rezultatele modului in care sunt reeducati clientii sistemului penitenciar. Ajung acolo pentru ca din disperare, ca sa nu moara de foame au furat o paine sau un portofel, si ies niste brute fara niciun fel de principii morale si bine "calificati" in orice ar putea intra sub incidenta codului penal

pentru Crist
25 iulie 2014
portofel si paine

Ce portofel? ce paine? aloo...furatul e diferentiat foarte bine in lege fata de talharie. Daca furi un portofel sau o paine nu intri in penitenciar, sa fim seriosi... In legatura cu penitenciarul, iti dau dreptate. Dar nici nu poti lasa in libertate asa monstri...

Ergun
25 iulie 2014
Dumnezeu sa-l ierte !!

19 ani !!! Atât i-a fost dat să zăbovească pe acest pământ , un baiat cuminte si iubitor , Pe Martoiu Cristian Marius nu-l vom mai auzi vreodată vorbindu-ne. Sa te odihnești in pace pe aleea ‪#‎Baietilor‬ sufletistii si cumintii . Vei ramane in sufletu nostru mereu , Odihnestete in pace !!!

tony
25 iulie 2014
legalele

Terminati odata cu legalele astea ca uite ce fac. Idiotul asta trebuie impuscat, la fel si toti dealerii de legale. Le-ati interzis dar trag astia de-si rup capatanile, parca se gasesc mai usor acum decat inainte !

un om
25 iulie 2014
educatie si sustinere

Mie mi se pare logic - Singurul moment cand baiatul acela abandonat se simtea bine, ca are un sens, desi fals, ca este acceptat, era cand avea bani si evident, oameni in jurul lui. Ma intreb daca putem intelege de fapt ca problemele noastre stau in faptul ca nu avem habar nici acum sa facem echipa - cu copiii, pe care ii parasim cu o lasitate incredibila, cu oamenii din jur pe care ii hulim inainte sa ii intelegem si sa stim ce inseamna sa colaboram, cu tot ce tine da fatul ca avem aceleasi nevoi - afectiune, respect, liniste, stabilitate. Nu suntem decat noi de vina ca nu acceptam notiunea universala de familie si educatie si nu incercam sa o impunem asupra tuturor, crezand ca stim noi mai bine. Sustineti-va copiii, buni, rai si invatati-i ca la baza sta echipa. Saaau, lasati-i i singuri si dati vina pe sistem pentru ce urmeaza! Voi alegeti!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3521 secunde