Detalii șocante din ancheta privind explozia de la mina Uricani

372
Detalii șocante din ancheta privind explozia de la mina Uricani - mineri143758200-1510141589.jpg

Articole recomandate

Ancheta de la Mina Uricani, demarată în urma exploziei în care un miner a murit și trei au fost răniți, este în plină desfășurare. Surse din cadrul anchetei susțin că minerii ar fi fumat în subteran, deși știau că acolo se produc acumulări de gaze. Mai mult, ei nu ar fi avut aparatele care să indice prezența metanului. La locul exploziei s-au găsit mucuri de tigară, dar și pachete de tigări. Cel mai probabil, deflagrația s-ar fi produs din cauza unei aprinderi de metan. Cercetările continuă pentru a se stabili clar cauzele exploziei. Raportul oficial al inspectorilor de muncă va fi gata la sfârșitul lunii.

Țigara este, la acest moment al anchetei, un posibil "chibrit" al declanșării aprinderii metanului, scrie Gazeta de dimineață. Mai multe probe ar sta la baza acestei ipoteze șoc. Mucurile de țigară găsite la locul unde s-a petrecut accidentul colectiv de muncă. Mai apoi, alte 10 țigări găsite în pachetul unuia dintre muncitori, țigări care coincideau cu mucul/mucurile găsite.

Mai mult, metanomentrul – aparat minier care face parte din echipamentele miniere obligatorii – nu se afla asupra conducătorului formației de lucru. Metanomentrul ar fi fost lăsat în "dulap".

În 30 octombrie, o explozie a avut loc la Mina Uricani, cel mai probabil din cauza unei aprinderi de metan. În urma accidentului, minerul Aurel Anghel și-a pierdut viața, iar alți trei colegi de-ai lui au suferit arsuri pe corp, fiind transportați cu un elicopter la spitale din București. Alin Băran, Octavian Tiba și Liviu Cârlig se află încă internați la unități medicale din București, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4495 secunde