Detalii din culisele capturii istorice de heroină din Portul Constanța

328
Detalii din culisele capturii istorice de heroină din Portul Constanța - arestariheroina2-1622482835.jpg

Articole de la același autor

Zece persoane au fost arestate, în mai multe state europene, în cadrul anchetei desfășurate la nivel internațional după depistarea unei tone și jumătate de heroină în Portul Constanța. Astfel, potrivit Eurojust, șapte persoane au fost arestate în Belgia, două persoane au ajuns după gratii în Olanda, iar o persoană în România. „La 10 mai, autoritățile române au detectat și apoi au realizat un sechestru istoric în portul Constanța, 1.452 kilograme de heroină, cu o valoare stradală de 45 milioane de euro. Drogurile erau ascunse într-un container cu materiale de construcție, care era transportat din Iran. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani, și este rezultatul unei anchete de peste un an, care vizează o rețea infracțională complexă. Destinația finală a încărcăturii a fost o companie din Belgia (orașul Stabroek). Liderul rețelei criminale a stabilit o infrastructură comercială logistică și legală complexă, pentru a facilita importul de cantități mari de droguri. El a folosit un număr semnificativ de companii din întreaga U.E., pentru a organiza fluxul de distribuție și pentru a ascunde traficul ilegal în spatele fațadei comerțului legal”, se arată în comunicarea Agenției Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală (Eurojust). După ce au fost depistate în containerul ajuns în Portul Constanța Sud Agigea, drogurile au fost lăsate să-și urmeze cursul spre Belgia, fiind îndeaproape urmărite de oamenii legii.


Dosarul a fost instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din țara noastră, dar cu sprijinul autorităților penale din Belgia, Țările de Jos, Ungaria, Austria, Germania, Slovacia, Slovenia și Cehia, cu sprijinul Eurojust și Europol.

„O livrare controlată care a implicat nouă țări a fost aranjată rapid prin Eurojust și cu sprijinul Europol. Planificarea atentă și schimbul intens de informații au permis autorităților judiciare și de aplicare a legii să monitorizeze tranzitul transportului pe diferite teritorii, culminând cu arestările simultane pe măsură ce transportul a ajuns la destinație. Liderul suspect al rețelei de trafic de droguri și încă un suspect au fost arestați în Olanda, în timp ce șapte suspecți au fost arestați în Belgia și unul în România. Au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliu”, se mai arată în comunicatul Eurojust. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4242 secunde