Despăgubiri de 4.300 de euro pentru un bărbat mușcat de câine

199
1
Despăgubiri de 4.300 de euro pentru un bărbat mușcat de câine - caine-1519056654.jpg

Articole recomandate

Un bărbat din Galați care a fost mușcat de un câine comunitar într-o stație de autobuz va fi despăgubit de primărie. Judecătorii au decis să-i acorde 4.300 de euro, după ce omul a rămas cu o infirmitate. Decizia instanței nu este definitivă, iar avocații victimei solicită despăgubiri mult mai mari, de 75.000 de euro.


Incidentul s-a produs în urmă cu doi ani, într-o stație de autobuz, iar gălățeanul mușcat de câine a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale și de mai multe intervenții chirurgicale. Victima este sudor și, după ce a fost mușcat de câine, nu a mai putut să-și exercite profesia.


Carmen Bordei, avocatul victimei: "În luna septembrie anul 2016, se ducea la serviciu, la ora 6 dimineața, într-o stație de autobuz, în orașul Galați. Un câine, care era acolo în stație, a sărit și l-a mușcat de deget. A suferit multiple operații estetice, o cvasiamputație și o imobilitate permanentă."


Gălățeanul mușcat de câine a dat în judecată primăria, iar magistratii au decis că municipalitatea trebuie să plătească despăgubiri de 4.300 de euro. La această sumă se adaugă și cheltuieli de judecată de 1.600 de lei.


Carmen Bordei, avocatul victimei: "Este o primă victorie, nu una importantă, dar este o victorie. Am solicitat 75.000 de euro, atâta a apreciat el că se impune. E o sumă mică, vă dați seamă, dacă nu va putea să-și folosească mâna la capacitatea totală pe perioada întregii vieți."


Potrivit Digi24.ro, pe străzile din Galați sunt 16.000 de câini fără stăpân. Anul trecut, peste 700 de gălățeni au fost mușcați și au ajuns la spital cu plăgi.




Comentează știrea

Ismail via emirates
20 februarie 2018
Așa da victorie

Daca nu strâng câini se ajunge despăgubirile și chiar la 300 de mii de euro pe victima .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8268 secunde