Deschideți bine ochii dacă nu vreți să deschideți portofelul ! Sute de mașini ridicate, la Constanța

1287
Deschideți bine ochii dacă nu vreți să deschideți portofelul ! Sute de mașini ridicate, la Constanța - fotofondridicaremasini2-1558383038.jpg

Articole de la același autor

Sunt mai bine de două luni de când autovehiculele parcate neregulamentar în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia sunt ridicate de autoritățile locale. Cu toate acestea, încă sunt constănțeni care spun că nu știau acest lucru sau care cred că lor nu li se poate întâmpla așa ceva. Totuși, din 15 martie și până acum peste 230 de șoferi au pățit-o.


Deși problema parcărilor în municipiul Constanța este una extrem de dificil de rezolvat, pentru că nu există efectiv spații care să fie folosite în acest scop, autoritățile locale au demarat încă din luna martie o amplă campanie de disciplinare a șoferilor care își lasă mașinile la întâmplare, cât mai aproape de locul unde au treabă, blocând deseori stații de autobuz, trotuare, intrări sau ieșiri din instituții și chiar străzi cu totul. 


Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar a fost pusă în vigoare începând cu 15 martie 2019. Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, până în prezent au fost ridicate 233 de mașini. Cele mai multe fuseseră lăsate de șoferi în stații de autobuz sau pe treceri de pietoni, dar și pe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap. De asemenea, numeroase acțiuni de ridicare s-au desfășurat în minivacanța de Paști și 1 Mai, în stațiunea Mamaia, toate autovehiculele parcate pe spații verzi ajungând în curtea de pe strada Caraiman.


Conform legii, măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și de către polițiștii locali de la Direcția Generală Poliția Locală. "Polițiștii rutieri dar și cei locali sunt cei care dispun măsura ridicării autovehiculelor. Vă reamintim câteva situații în care se poate dispune măsura ridicării: pe carosabil unde staționarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spații verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate și semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap, etc.", explică reprezentanții Primăriei Constanța.
Sunt vizate și mașinile staționate neregulamentar în apropierea unor unități de învățământ, instituțiilor publice, în stațiile destinate autovehiculelor pentru transport public persoane, în intersecții, pe treceri pentru pietoni, pe spații verzi sau alte locuri publice în care acest lucru este interzis.


Cum recuperezi mașina!
După ridicare, mașinile se recuperează doar de utilizatorii de drept în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM nr. 399/2018. Tariful pentru ridicarea autovehiculului este de 450 de lei, la care se mai adaugă 120 de lei pentru transportul acestuia și 60 de lei pe zi pentru depozitarea lui. Programul de restituire este non-stop. Mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman nr.1. Constănțenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numărul de telefon 0241/484.205, sau la dispeceratul Serviciului Rutier Constanța, la numărul de telefon 0241/503.504.
Activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare este realizată de SC Confort Urban, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța. În prezent, societatea dispune de o autospecială, urmând ca în perioada următoare să mai fie achiziționată încă una.


Amenzi usturătoare
Atenție, însă! Chiar dacă scăpați de ridicarea mașinii, nu scăpați și de amendă. "Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte-amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare", precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.
Amendă primiți și dacă ați parcat pe un loc unde plata se face prin sms, dar nu trimiteți mesajul, nu îl primiți pe cel de confirmare sau stați mai multe ore decât ați plătit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde