Depozitul de deșeuri de la Năvodari, blocat de judecători

261
Depozitul de deșeuri de la Năvodari, blocat de judecători - depozitdeseuri-1431709096.jpg
Construirea depozitului de deșeuri toxice de la Năvodari a fost din nou blocată. Tribunalul Constanța a decis, vineri, suspendarea provizorie a sentinței din 2009 prin care primarul orașului era obligat să emită autorizație de construire pentru această investiție, considerată "criminală" pentru orașul Năvodari și zona litorală, informează gazetade navodari.ro.

Mai exact, judecătorii Tribunalului Constanța au decis suspendarea provizorie a executării sentinței nr.759/2009, sentință rămasă definitivă și irevocabilă printr-o decizie a Curții de Apel și prin care primarul Nicolae Matei era obligat să emită autorizația de construire a depozitului de deșeuri toxice către SC Ecological Center S.A.

Cererea de suspendare provizorie a fost formulată de către avocatul Primăriei Năvodari în contextul în care pe rolul instanței se află și cererea de suspendare și de revizuire a sentinței 759/2009, introdusă după decizia controversată din 17 martie a Curții Europene a Drepturilor Omului.

Primul termen la care se va judeca suspendarea și revizuirea internă, care fac obiectul dosarului nr. 2756/118/2015, este 9 iunie, dar până atunci, magistrații Tribunalului au decis, la solicitarea Primăriei Năvodari, că se impune suspendarea provizorie a executării hotărârii din anul 2009. Decizia de azi a Tribunalului este definitivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde