Deodorante contrafăcute descoperite de polițiștii din port

251
Astăzi, lucrătorii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în colaborare cu Inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, au efectuat un control asupra mărfurilor existente într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea, în data de 25.07.2012, destinatarul mărfurilor din acesta fiind o societate din Ucraina.

Cu această ocazie au fost descoperite 399 colete conținând "produse cosmetice". Dintre acestea, 50 conțineau 14.400 bucăți deodorante având inscripționat numele unei mărci protejate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, bunuri ce au fost reținute de către autoritatea vamală în baza Legii 344/2005.

Marfa respectivă are o valoare de piață estimată la 210.000 de euro.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârșirea faptei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1872 secunde