Demiteri la CNADNR după reacția întârziată de pe autostrada A2

163
Demiteri la CNADNR după reacția întârziată de pe autostrada A2 - zapada-1414309838.jpg

Articole recomandate

Directorul general al CNADNR l-a suspendat din funcție, sâmbătă, pe inginerul șef Lucian Stan, de la Secția de Drumuri Naționale București Sud, și a dispus cercetarea disciplinară a acestuia și a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe autostrada A2 București - Constanța.
"Urmare reacției întârziate de a demara acțiunile de intervenție cu utilaje de deszăpezire și răspânditoare de substanțe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2, conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, prin directorul general Narcis Ștefan Neaga, a dispus următoarele: suspendarea din funcție a domnului Lucian Stan, inginer șef, Secția de Drumuri Naționale București Sud, pe perioada cercetării împrejurărilor care au condus la întârzierea demarării acțiunilor de intervenție cu utilaje de deszăpezire și răspânditoare de substanțe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2", se arată într-un comunicat de presă al CNADNR.
Directorul CNADNR a mai dispus începerea imediată a cercetării disciplinare a lui Lucian Stan, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare, după finalizarea cercetării, potrivit Mediafax.
De asemenea, Narcis Neaga a cerut să fie cercetați disciplinar toți factorii responsabili de întârzierea acțiunilor de intervenție cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a substanțelor chimice pentru prevenirea formării poleiului pe autostrada A2, iar cei găsiți vinovați să fie sancționați.
Circulația rutieră pe autostrada A2 București - Constanța a fost închisă sâmbătă, la ora 20.00 până la ora 22.00, între București și Fundulea (kilometri 10-36), din cauza zăpezii și a poleiului.
CNADNR preciza că măsura a fost luată în vederea evitării producerii accidentelor, în condițiile în care condițiile meteo sunt nefavorabile și multe dintre mașini nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.
Echipajele de intervenție trebuiau să fie trimise pe autostradă pentru a curăța zăpada depusă, însă acțiunea a fost întârziată.
Centrul Infotrafic a precizat că pe autostrada A2 s-a depus un strat de zăpadă de peste cinci centimetri și pe unele segmente de drum s-a format polei, în condițiile în care, de sâmbătă după-amiază, a nins viscolit între kilometrii 12 și 105.
În ultimele ore au avut loc mai multe accidente pe autostrada A2, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, potrivit Centrului Infotrafic.
Bucureștiul și județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călărași și Ialomița sunt, de sâmbătă seară până duminică, la ora 01.00, sub avertizare cod galben de ninsoare și vânt puternic, stratul de zăpadă care se va depune în aceste zone putând ajunge la zece centimetri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : TRAFIC DEVIAT PE AUTOSTRADA SOARELUI
Duminică, 12 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Atenție, șoferi! Ceață pe Autostrada A2
Pagina a fost generata in 1.1592 secunde