DECIZIE. Rectorul DĂNUȚ TIBERIUS EPURE, arestat preventiv de Tribunalul București!

3055
19
DECIZIE. Rectorul DĂNUȚ TIBERIUS EPURE, arestat preventiv de Tribunalul București! - fondrectorarestatpreventiv-1375288174.jpg

Articole de la același autor

Rectorul Universității "Ovidius" Constanța, Dănuț Tiberius Epure, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, sub acuzația comiterii a trei infracțiuni de luare de mită. Decizia a fost luată de Tribunalul București, dar nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs. Dănuț Tiberius Epure a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, aceeași decizie fiind luată și în cazul complicelui său, Stere Tala. 


De asemenea, membrii Consiliului Național al Rectorilor au luat decizia suspendării lui din funcția de vicepreședinte al organizației. "Având în vedere recentele evenimente petrecute la Universitatea Ovidius Constanța, Biroul Permanent al Consiliului Național al Rectorilor din România a decis în unanimitate suspendarea din funcția de vicepreședinte a d-lui Dănuț Tiberius Epure, până la elucidarea situației create, urmând ca după soluționarea speței de către instanțe, să acționăm în consecință", a afirmat prof. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor. "Suspendarea a fost deja operată și pe pagina web a Consiliului. Subliniem, însă, că în cazul în care ancheta va arăta nevinovăția d-lui Epure, acesta va fi reinstalat în funcție", a adăugat, pentru "Cuget Liber", prof. dr. Cîmpeanu.


Astăzi, urmează să se decidă și membrii Senatului Universității "Ovidius" dacă vor lua o măsură similară. "Mâine dimineață (n.r. astăzi, 1 august), avem o ședință a Senatului și vom supune dezbaterii, în funcție de ce se va stabili la nivelul DNA. Pe noi nu ne-a anunțat nimeni, oficial, despre desfășurarea anchetei, am luat legătura și la Ministerul Educației, și nici ei nu au fost informați", ne-a declarat prof. univ. dr. Petru Bordei, președintele Senatului universității. 


De ce este acuzat rectorul Epure


Rectorul Dănuț Tiberius Epure este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită. Anchetatorii au reținut, în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale: "În cursul lunii august 2012, inculpatul, în calitate de rector al Universității "Ovidius" din Constanța, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității "Ovidius", pe un loc destinat cetățenilor străini. De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, inculpatul a pretins, atât direct cât și prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziția unor candidați la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.


Din banii pretinși în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidați subiectele și rezolvările acestora la disciplinele biologie și chimie. În acest demers, de pretindere și primire a sumei de 4.000 de euro, Tiberius - Dănuț Epure a fost ajutat de inculpatul Stere Tala, care a intermediat relația cu persoana care a dat suma de bani. Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile, iar pe data de 30 iulie, procurorii au dispus reținerea inculpaților Tiberius - Dănuț Epure și Stere Tala pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile". Procurorii au anunțat că efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, refuzând să precizeze dacă este vorba despre cadre universitare sau nu. 


"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se mai arată în comunicatul DNA.


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
NU CONTEAZA !
31 iulie 2013
Alooo !!!

Pamantul catre retardati!!! Nu va mai bucurati atata de raul altuia. Ganditi-va ca satisfactia a fost de partea amandurora: si de partea celor care au dat (pt ca prosti fiind, n-au fost capabili sa-si promoveze examenele) si de partea celor care au luat (vorbesc de satisfactia financiara). Nimeni n-a bagat mana in buzunarele nimanui! V-ati dus singuri si v-ati rugat sa vi se ia banii si sa treceti! Sper din tot sufletul sa scape si sa promoveze numai cel care invata cu adevarat! Facultatea sa fie un lux, sa si-o permita numai cel care invata si isi da interesul.

oil terminat
1 august 2013
ng ng ng

De ce a luat ce i s-a oferit? L-a obligat cineva sa ia spaga? Avea pistolul la cap si nu a putut refuza mita? Daca era om cinstit si dornic sa eradicheze coruptia se ducea imediat la DNA si reclama faptul ca se incearca mituirea lui. Dar nu, a pus mana pe cascaval si merita sa i se intample nasoale.

Răspuns la: Alooo !!!
Adăugat de : NU CONTEAZA !, 31 iulie 2013
Pamantul catre retardati!!! Nu va mai bucurati atata de raul altuia. Ganditi-va ca satisfactia a fost de partea amandurora: si de partea celor care...
admirator
1 august 2013
nu ne bucuram

de raul altuia(altora); ne bucuram ca incepe sa se faca dreptate! si ne miram de ce da ordin Tribunalul Bucuresti si nu Tribunalul Constanta? Sa intelegem ca mita aici e universala si paraziteaza tot? Atunci, pe cand arestarea celor la Tribunalul Cta, Adm. Financiara Cta, Primaria Cta? Si -evident- condamnarea lor definitiva.

eni
1 august 2013
ba dobitocule,

cum nu a bagat nimeni mana in buzunarele nimanui? dar in buzunarele copiilor care meritau locurile la fara taxa si nu le-au obtinut din cauza loazelor spagare, cine a bagat mana? esti retardat nu numai in gandire, dar si in simtire. daca esti atat de prost, mai bine ai tace.

Răspuns la: Alooo !!!
Adăugat de : NU CONTEAZA !, 31 iulie 2013
Pamantul catre retardati!!! Nu va mai bucurati atata de raul altuia. Ganditi-va ca satisfactia a fost de partea amandurora: si de partea celor care...
Fost student.
1 august 2013
aloo

Daca taceai , filozof ramaneai.

Răspuns la: Alooo !!!
Adăugat de : NU CONTEAZA !, 31 iulie 2013
Pamantul catre retardati!!! Nu va mai bucurati atata de raul altuia. Ganditi-va ca satisfactia a fost de partea amandurora: si de partea celor care...
Cum ajung unii profesori ?
1 august 2013
Un profesor tb sa dea dovada in primul rand de moralitate

Nu mai luati spaga pt semianalfabete care stau doar in cluburi pe banii lu tasu. Aceste lepre care nu stiu decat de cluburi nu au ce cauta in nici o facultate. Pt distractie se merge la club, nu la universitate. Si pe urma le angajeaza eventual tasu la el la firma.

NELU
1 august 2013
la subiect

Mai bine va obligati loazele voastre sa INVETE. Voi parintii sunteti VINOVATII, capo del tuti capi PT CA ESTE VINOVAT NU NUMAI CEL CE A PRIMIT CI SI CEL CE A DAT. Sictir cu voi parinti de loaze puturoase, care faceti totul inclusiv cumpararea examenelor sa va treaca progeniturile idioate. Ancheta penala sa ia la puricat si PARINTII odraslelor ca ei au fost cu banul si sunt complici alaturi de loazele lor. In concluzie asta se cheama ....facultate si viitor licentiat.

@aloo
1 august 2013
ba conteaza

ca nu ti-ai dat numele; daca citeai atent, vedeai ca indivizii astia, pe care-i plingi degeaba(mai mult ca sigur vor fi eliberati sau nu vor fi condamnati), nu dau note de trecere celor ce nu sunt in stare sa ia examenul. Si ii implora pe profi sa le ia spaga. Daca tu cunosti asemenea cazuri, Parchetul te cauta -dupa nume- si te cita ca martor. Aici e vorba de studenti care trec examenele, dar voiau sa intre la fara taxe. Si au cazut la pace cu rectoru si altii, sa dea ceva si sa ia 10. In felul asta fraudeaza statul si pe studentii cu adevarat merituosi... Asa ca tu si cu Nelu dati dovada de tembelism cronic. Si... facultatea (ca si liceul) nu sunt obligatorii. Ce cauta acolo loaze? E vina profilor ca-i accepta.

piedone
1 august 2013
?

Cel care a dat -1 la acest comentariu ori a gresit, ori e dobitoc.

Răspuns la: ng ng ng
Adăugat de : oil terminat, 1 august 2013
De ce a luat ce i s-a oferit? L-a obligat cineva sa ia spaga? Avea pistolul la cap si nu a putut refuza mita? Daca era om cinstit si dornic sa...
NELU
1 august 2013
pt nr. 8

FURT in toata regula. Nu se schimba INFRACTIUNEA, ca tot spaga cu masluire este. Ca sunt student la "cu taxa" si dau SPAGA (de la curvele de parinti ca asa am fost crescut, invatat ca se poate) sa intru la "fara taxa" se chema FRAUDA, furt din viata si din soarta altor tineri care ar fi meritat pe bune. Asa ca @aloo Parchetul cu Politia faceti treaba foarte buna destamand cuibul de curve si mentalitati de formula nr. 8.

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.395 secunde