Decizie în cazul procurorului care a bruscat-o pe Sorina, fetița adoptată

207
Decizie în cazul procurorului care a bruscat-o pe Sorina, fetița adoptată - sorinabaiaarama1024x59767016300-1562067212.jpg

Articole recomandate

Inspecția Judiciară a solicitat Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcție a procuroarei Maria Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova, care ar fi bruscat o fetiță de 8 ani, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal din Baia de Aramă pentru a fi dat spre adopție unei familii de români din SUA. Potrivit unui comunicat al Inspecției, procuroarea este cercetată pentru manifestări care aduc atingere prestigiului justiției și pentru exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență.


"Direcția de inspecție pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare față de procuror PIȚURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) și t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reținându-se că există indicii cu privire la săvârșirea abaterilor disciplinare constând în "manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu" și, repectiv "exercitare a funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0209 secunde