DECIZIE IMPORTANTĂ / Cine dă amenda pentru depășirea vitezei: polițistul care face înregistrarea video sau colegii care află prin stație pe cine să oprească?

6329
3
DECIZIE IMPORTANTĂ / Cine dă amenda pentru depășirea vitezei: polițistul care face înregistrarea video sau colegii care află prin stație pe cine să oprească? - radar1339946525-1485760867.jpg

Articole recomandate

Cine trebuie să dea amenda pentru depășirea vitezei: polițistul care face înregistrarea video sau colegii săi care află prin stație pe cine să oprească. Este chestiunea pe care trebuie să o lămurească astăzi judecătorii Curții Supreme, după ce un avocat din Caraș Severin a spus că nu poate fi sancționat de un polițist care nu a văzut cu ochii lui înregistrarea ce dovedește că a depășit viteza legală.

Asemenea practici sunt frecvente la Poliția Rutieră: echipajul care are aparat de măsură anunță prin stație colegii ce mașină trebuie să oprească.

"În materie de radar sunt două condiții esențiale: acel radar să fie omologat de către instituțiile abilitate, iar agentul constatator să aibă pregătirea necesară și să facă dovada în acest sens", spune Horațiu Costea, avocat, inițiatorul sesizării.

Argumentul șoferului care cere ca Înalta Curte să tranșeze, definitiv, procesul, este că legislația rutieră impune ca sancțiunea să fie dată de agentul care constată, în mod direct, abaterea, notează Digi24.

"Procesele verbale de constatare a contravențiilor rutiere nu pot fi întocmite exclusiv în baza unor informații furnizate de o altă persoană, ci în baza unor constatări personale, indiferent de mijloacele folosite (propriile simțuri sau înregistrarea aparatului radar) ale celui ce îl întocmește", a explicat judecătorul de tribunal care a primit cererea șoferului, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Gica Pantalon
30 ianuarie 2017
False probleme

Astea sunt false probleme. Soluția cea mai simplă este radarul automat. Dacă locuiești mai departe, s-ar putea ca plicul cu poza și amenda să-ți ajungă înaintea ta acasă. Dar nu asta e problema ci faptul că, alcooltestul și / sau alte "belele" mai grave decât un "radar" nu se pot face / constata de la distanță. Și "belelele" astea "doare", nu radarul. :))

Despre sexul ingerilor
30 ianuarie 2017
Contre in justitie

Chiar mai mult.Domnul avocat Horatiu Costea ar face bine sa mai faca o sesizare referitoare la tinuta politistului care da amenda.Politistul este obligat sa poarte cascheta pe cap si sa nu fie cumva deschis la prohap.Atentie la nasturii de la pantaloni.Mare atentie,alfel amenda va fi contestata in instanta.Ce a fost si ce a ajuns si meseria asta de avocat,un cacat.

Ionel
31 ianuarie 2017
Prosti cu diploma in drept

Eu i-as aplica domnului avocat vreo doua bastoane pe spate apoi as contesta motivand ca politistul care ma cerceteaza nu a constatat in mod nemijlocit infractiunea! Ceea ce face el acum este foarte periculos si va avea efect nu doar asupra amenzilor date la circulatie!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Eveniment : ACCIDENT TERIBIL în Turda
Pagina a fost generata in 0.409 secunde