Decizia magistraților în cazul lui Sorin Blejnar

203
Decizia magistraților în cazul lui Sorin Blejnar - 1sorinblejnarcv-1479126627.jpg

Articole recomandate

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, azi, contestația făcută de fostul șef al ANAF, ca urmare a plasării în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul de trafic de influență.


xxx


Sorin Blejnar a venit marți în fața magistraților, ca urmare a constestației depuse de fostul șef ANAF la arestul preventiv decis pe 8 noiembrie în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, dar magistrații au decis ca acesta să rămână în arest preventiv. 


Tribunalul Prahova a decis, marți, 8 noiembrie, arestarea preventivă a fostului președinte al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul în care acesta este acuzat că, în calitate de șef al instituției, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenței asupra unor subalterni.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF.

Banii respectivi urmau să-i fie remiși lui Blejnar în schimbul exercitării influenței asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

"În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, postat pe site-ul instituției.

Fostul șef ANAF a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat, alături de soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere și constituirea unui grup infracțional organizat, scrie Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Octombrie 2016
Stire din Economie : Deficitul bugetar se menține sub 0,5%
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Economie : Fiscul fură de la micii contribuabili
Pagina a fost generata in 0.734 secunde