Decizia lui Nicolae Bănicioiu, vizavi de audierea sa în dosarul Colectiv

167
Decizia lui Nicolae Bănicioiu, vizavi de audierea sa în dosarul Colectiv - img20161030wa0004-1571821475.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a fost citat miercuri la Parchetul General pentru a da explicații cu privire la intervenția din seara incendiului din clubul Colectiv. Doar că la ora la care Nicolae Bănicioiu era așteptat la audieri, acesta a sunat procurorul și a anunțat că nu se poate prezenta din motive personale. În urma neprezentării fostului ministru, avocatul victimelor de la Colectiv, Doru Viorel Ursu, a solicitat emiterea unui mandat de aducere pe numele lui Nicolae Bănicioiu.


"Am fost ieri când, în sfârșit, s-a prezentat domnul Raed Arafat. Astăzi am venit pentru că fusese citat domnul Bănicioiu, care, din motive personale, nu poate veni. Am solicitat atunci să fie adus cu mandat de aducere, că așacum prevede legea", a anunțat avocatul victimelor de la Colectiv, Doru Viorel Ursu.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club dintr-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit "Mantras of War".


În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4376 secunde