Decizia definitivă luată de Tribunalul Olt în cazul Sorinei, fetița adoptată în SUA

350
Decizia definitivă luată de Tribunalul Olt în cazul Sorinei, fetița adoptată în SUA - sorina-1568128047.jpg

Articole recomandate

Tribunalul Olt a respins, marți, printr-o soluție definitivă, apelul făcut de procurorul general în cauza privind interzicerea ca Sorina, fetița din Mehedinți adoptată de o familie din SUA, să părăsească România.


Instanța a hotărât ca apelantul să achite soților Săcărin suma de 2.500 lei, reprezentând onorariu avocațial, informează Agerpres.


"Respinge apelul declarat de apelantul Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva sentinței civile nr. 3290 din 18 iulie 2019 a Judecătoriei Slatina în contradictoriu cu intimații Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, Șărămăt Mariana, Săcărin Gabriel, Săcărin Ramona Elena, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice și Gene- Greb Bejan. Obligă apelantul să achite intimaților Săcărin Gabriel și Săcărin Ramona Elena suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocațial redus (...). Definitivă", se arată în soluția postată pe portalul instanței.


Pronunțarea în această cauză a avut loc marți, după două amânări din motive de "lipsă de procedură".


Pe 18 iulie, magistrații Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fata adoptată de soții Săcărin. Pe 30 iulie, procurorul general a făcut apel la decizia Judecătoriei Slatina în cauza menționată.


La câteva zile după soluția data de Judecătoria Slatina, Sorina, împreună cu părinții adoptivi, a plecat din România.


Dosarul a ajuns la Judecătoria Slatina după ce competența soluționării cauzei a fost declinată către această instanță, pe 10 iulie, de magistrații de la Tribunalul Olt, unde a fost strămutat prin decizie a Curții de Apel Craiova.


Curtea de Apel Craiova hotărâse, pe 2 iulie, strămutarea de la Tribunalul Mehedinți la Tribunalul Olt a dosarului în care procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție solicita ordonanță președințială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora Sorina.


Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopției în cazul fetiței din județul Mehedinți. Aceeași instanță a decis, pe 11 iulie, să respingă cererea procurorului general de revizuire a adopției Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soții Săcărin, cu dubla cetățenie română și americană.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1431 secunde