€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

De ce sunt ținute la secret salariile polițiștilor? Carmen Dan ignoră întrebările oamenilor legii

Ştire online publicată Luni, 12 Februarie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne nu se sfiește să apară în spațiul public ori de câte ori are ocazia, însă refuză sistematic să răspundă unor întrebări extrem de importante. Organizațiile Sindicatului Europol din toată țara, inclusiv Constanța, au redus lunga listă a întrebărilor la doar cinci puncte, însă ministrul Carmen Dan continuă să evite să dea răspunsuri concrete. 


„1. De ce considerați sa mentineti legislația privind salarizarea polițiștilor secretizata pentru a proteja cele 5% din salariile de zeci de mii de lei pe care le plătiți în MAI? 


2. Ati promis ca veți interveni pentru a elimina discriminarile salariale, insa și la acest moment exista polițiști care fac aceeași muncă și au salarii diferite, concret exista polițiști care au studii superioare și sunt plătiți pentru asta, și sunt polițiști care au studii superioare și nu sunt plătiți. 


3. De ce exista o temere la nivelul conducerii MAI de a dota polițistii cu dispozitive audio-video de tip bodycam care sa înregistreze modul de aplicare a legii indiferent ca vorbim de un simplu cetățean sau un parlamentar? 


4.Ce puteți sa le spuneți polițiștilor care astăzi din cauza lipsei de personal generata de proasta gestiune a resurselor umane de la nivelul MAI, lucrează cât pentru 2 sau 3 polițiști, iar în aceste condiții calitatea serviciului polițienesc scade? 


5. Dupa prima tragedie din 2017 când un șef de post a fost ucis tocmai în biroul sau, ați promis masuri urgente pentru protecția și creșterea autorității polițistului. De ce nu ați trimis la mai bine de un an de la acest eveniment niciun proiect legislativ în Parlament?”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol Garda de Coastă. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8292 secunde