De ce și-au dat demisia directorii Gărzii de Coastă

6128
43

Încă o demisie la nivelul conducerii Gărzii de Coastă. După comisarul șef Dumitru Radu, căruia i-a fost aprobată cererea de a fi eliberat din funcția de director, și adjunctul pe partea operativă, comisarul șef Marin Dincă, a înaintat o solicitare similară. Demisiile survin în contextul în care instituția este supusă unui amplu control de la București.

Puțin peste jumătate de an. Atât s-a scurs de la înființarea Gărzii de Coastă și tot atât au stat la conducerea instituției comisarul șef Dumitru Radu (care până în decembrie 2011 a condus, interimar, Poliția de Frontieră Constanța) și adjunctul său, comisarul șef Marin Dincă. La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Ioan Rus, al Administrației și Internelor, a aprobat cererea de demisie înaintată de directorul Dumitru Radu. O solicitare similară a depus și adjunctul Marin Dincă. Spre deosebire, în cazul acestuia, după cum stipulează legislația, demisia a ajuns în atenția conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și încă se mai așteaptă un răspuns.

Deficiențe manageriale depistate la controlul IGPF
Cele două demisii survin în condițiile în care, de câteva săptămâni, Corpul de Control al ministrului Administrației și Internelor se află la Constanța și verifică, hârtie cu hârtie, întreaga activitate a instituției care păzește frontiera de sud-est a țării.
Contactat telefonic, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al MAI a declarat pentru "Cuget Liber" că verificările au fost dispuse după ce un control prealabil al IGPF-ului a descoperit deficiențe manageriale. "Aceasta este procedura. Având în vedere că este vorba de ofițeri din comanda instituției, se impune ca ministerul să facă verificări. Rezultatul controlului, soluțiile și termenele vor fi transmise apoi ministrului, care va dispune măsurile care se impun", a afirmat reprezentantul ministerului.

"A fost perioada cu cele mai multe internări în spital!"
Pe de altă parte, și Ion Vasilică, liderul Biroului Teritorial al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual - Garda de Coastă, ne-a declarat că atât el, cât și alți angajați au transmis numeroase sesizări autorității centrale cu privire la abuzurile comise de conducerea instituției. Printre acestea: închiderea popotei, atenționarea scrisă a peste 600 de angajați, fără o cercetare prealabilă (inclusiv a unei angajate care se afla în acel moment în concediu pentru creșterea copilului!), folosirea nejustificată a combustibilului și a autoturismelor instituției și multe altele. "Ei foloseau între 400 - 600 de litri de combustibil pe lună, în vreme ce la Biroul operativ, care anchetează dosarele, erau repartizați 15 litri de combustibil", a mai exemplificat sindicalistul.
Un incident cel puțin neobișnuit semnalat de angajați îl are ca protagonist pe comisarul șef Dumitru Radu. Astfel, în adresa trimisă la București se arată că directorul a luat, în timpul unei vizite la SPF Cernavodă, o stație de emisie recepție din mașina unui polițist. A înapoiat dispozitivul după câteva săptămâni, prin intervenții și și-a justificat gestul afirmând că "a fost o testare a vigilenței polițistului".
"Toate acestea au fost sesizate IGPF-ului și ministerului. Au mai fost două controale, unul înainte de înființarea Gărzii de Coastă, al doilea la începutul lui 2012, dar ambele s-au finalizat cu avertisment. Ni s-a transmis că aspectele sesizate se confirmă, dar conducerea a fost doar atenționată", a afirmat liderul de sindicat.
Referitor la perioada scursă de la înființarea Gărzii de Coastă, sindicalistul a subliniat: "A fost perioada cu cele mai multe internări în spital, cu cele mai multe concedii medicale, din istoria Poliției de Frontieră Constanța", toate cauzate de stresul și amenințările cu cercetarea prealabilă.

Am încercat să obținem și punctul de vedere al celor doi ofițeri demisionari. În zadar, însă. Comisarul șef Dumitru Radu nu a răspuns la telefon, în vreme ce angajata care a răspuns la telefonul adjunctului Marin Dincă a replicat, la solicitarea noastră: "Dar de ce trebuie să scrieți despre acest fapt?". Ne-a dat asigurări că va transmite mesajul comisarului șef și va reveni cu un răspuns. Până la încheierea ediției, nu am fost contactați.
Trebuie menționat că, în prezent, conducerea Gărzii de Coastă este asigurată de al doilea adjunct, comisarul șef Leontin Cezar. Acesta a preluat atribuțiile directorului executiv, în așteptarea numirii unui interimar de către șefii de la centru.



Comentează știrea

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Un locuitor al strazii Turda
10 iulie 2012
Mizerie de nedescris si sobolani cat o pisica pe str TURDA,NR 26

Locuiesc pe strada Turda,langa Universitatea Ovidius de pe b-dul Mamaia.La nr 26, nu locuieste nimeni(vine din cand in cand o batrana,care le da sa manance cainilor din curte.Este o tarla intreaga de caini,mari si mici(dintre care si 2 sau 3 caini lup),care stau mai tot timpul nemancati.In cateva randuri,s-au mancat la propriu intre ei,s-a intamplat asta de cel putin 3 ori.In curte este o mizerie de nedescris,batrana aduna de peste tot gunoaie pe care le depoziteaza in curte,curte care este plina de sobolani care au ajuns si in curtile vecine,inclusiv in curtea mea.Nu stiu cui sa ma adresez,vad ca Primaria Constanta nu da 2 bani pe probleme de genul.Str TURDA,NR 26.Treceti sa vedeti cu ochii vostri!

Mircea
10 iulie 2012
Garda de coasta...rutiera?

Pai ce frontiera pazesc baietii astia, cand in ziarul Cuget liber citesc mereu cat de vigilenti sunt pe sosea, descoperind nereguli referitoare la circulatia rutiera?

xxl
10 iulie 2012
GARDA DE SUB COASTA!

CE MECLA DE FRAIER ARE SINDICALISTUL ASTA SEF!!! NU I ASA CA SINDICALISTUL ASA ZISUL STREPER AL FRONTEREI, ETC....!(VEZI ZIARELE DIN 2009, 13 MARTIE CU FILMARE CU TOT ) MAI BINE INFORMATIA S-AR LUA DE LA OFICIALII INSTITUTIEI NU DE LA SLUGILE PUPINCURISTE -VASILICA SPAGARUL -PT CA ADEVARUL ESTE CU SIGURANTA ALTUL SI PROBABIL ESTE UNDEVA LA MIJLOC CA DE OBICEI NU PROSTIILE SI BALIVERNELE MENTIONATE DE VOI . IN VREMURILE ASTEA SE POATE ORICE, PROMOVAREA PUTORILOR. URMARITI AVANSARILE SI MERITELE DEOSEBITE ALE UNORA LA HALBERE. NOI CA MUNCIM NU NE VEDE NIMENI NU VEDEM AVANSARI NU VEDEM NIMIC SUNTEM FRAIERII PLANTATIEI

jean
10 iulie 2012
pf

pai astia cred ca astia au facut stocul si de aceea au plecat sau e vreo comanda politica sa puna usl pe cineva la conducere orcum tot noroc cu sifoanele au avut noroc ca altfel nu aveau ei rezultatele asta este turnatoria e mare pacat ca se vand ca prostii pt un pachet de tigari si o sticla de suc

rdsp
10 iulie 2012
Reflectati

In anul 2003 radu era plutonier de politie iar in anul 2011 comisar sef de politie. Sotia lui, in anul 2010 este avansata la exceptional de ziua Politiei Romane, iar in anul 2011 este avansata la exceptional de ziua Politiei de Frontiera. Ne-ai chemat sa ne facem rapoarte pentru a fi de acord cu o functie inferioara pentru a-ti pune in functiile cheie pe acolitii tai ,sub amenintarea destituirii si ne-ai tras pe linie moarta. Atrocitatile pe care le-ai comis Radule, pe timpul scurt cat ai ,,defrisat " Garda de Coasta, sunt nemasurate. Dumnezeu ti-a dat o PALMA !!!

luiza
10 iulie 2012
offff...prostia asta

Mai XXL mama.....mintea ta este invers proportionala cu numele pe care ti l-ai ales....pe la orele de gramatica ai trecut prin scoala? sau ai fost coleg de clasa cu defunctul (k si el se pricepea la gramatica foarte tare...o poarta, doua "poarte"...). de fapt cred k stiu, micule politist de rutiera ce esti, ti-au tras clanta "bolnaviorii"!?!?! ori faceai parte din "generatia" de stropitori si ti-e frica ca o sa o cam iei la buci de la colegi?? dragalasule.....cand aduci o acuzatie gen "spagar" trebuie ca acea persoana sa fi fost condamnata pentru acea fapta, militian cretin ce esti, sau e nevinovata (pana ce instanta decide altfel). Mi-e scarba ca am colegi retardati ca tine, ratatule. Vrei adevarul despre ce s-a trait in ultimul an in uniforma politiei de frontiera??? adevarul e ca am ingropat coleg de 34 de ani care a murit de inima(si si-a lasat in urma un copil de 3 ani,) am strans bani pentru un altul care a facut infarct din senin, am fost amenintati ca ni se vor radia functiile, am fost umiliti si amenintati ca suntem hoti si ne va baga in puscarie, am fost amenintati ca sa ne transformam in stropitori... Vrei avansare ca muncesti???Pune mana si mai citeste o carte de gramatica analfabetule!!!!!!! a facut vasilica striptease???care e problema? era o petrecere privata intr-un spatiu privat (un retardat ca tine a filmat si a pus pe net filmuletul). vasilica a muncit pentru functia de comisar sef si este un foarte bun politist de frontiera (nu ca cei doi bolnaviori rutierisiti ce si-au luat gradele la exceptional, care tratau garda ce pe feuda lor si pe angajati ca pe proprii sclavi, carora le-o sugi tu, lipitoare rutierista). Ia cu tine toate stropitorile rutieriste si carati-va dracului din sistem dupa cei doi!!!!

Răspuns la: GARDA DE SUB COASTA!
Adăugat de : xxl, 10 iulie 2012
CE MECLA DE FRAIER ARE SINDICALISTUL ASTA SEF!!! NU I ASA CA SINDICALISTUL ASA ZISUL STREPER AL FRONTEREI, ETC....!(VEZI ZIARELE DIN 2009, 13 MARTIE...
un politist cu coloana.....
10 iulie 2012
am scapat

Politisti demisonari??? la ce abuzuri au facut trebuiau sa fie langa nastase amandoi....nu sa li se accepte demisile....trebuiau umiliti asa cum au facut ei cu politistii de frontiera.....ei se plimbau cu masinile sute de km si noua ne spuneau sa mergem pe jos, "ca asa se vede bine", cand afara erau -25 de grade celsius...bine k am scapat de ei....

gheghe
10 iulie 2012
Invata

Radule,Radule Ceea ce am simtit eu in perioada in care ai ,,guvernat" a fost UMILINTA.Ne-ai umilit prin tot ce ai facut. Tii minte cand veneai la gn si ne amenintai ca tu ne desfiintezi functiile pentru ca esti ordonator de credite si ne dai afara cand vrei. Am sperat atunci cand te-au numit sef ca vei fi de partea noastra, a agentilor, ca doar de acolo proveneai.M-am inselat amarnic.Primii in noi ai dat si nu ai stiut decat sa iti vezi interesele obscure. Esti rusinea agentilor.Simte si tu acum UMILINTA. NIMENI NU TE MAI VREA!!!!!!!

RADU
10 iulie 2012
pentru un politist cu coloana

Stai linistit.Timpul nu este trecut Urmeaza !

sindicatul prostilor
10 iulie 2012
una blonda din cernavoda

ba vasilica mare cacat mai esti si pe deasupra si cel mai infect si jegos specimen,mi-e mila de tine 1/4 creier si restul rahat, de fapt tu n-ai fact nimic niciodata esti un retardat al sistemului.

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.306 secunde