De ce s-au plâns polițiștii noului șef al IPJ Constanța

364
De ce s-au plâns polițiștii noului șef al IPJ Constanța - decesauplans-1398191437.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au început să-i transmită inspectorului șef al Poliției Constanța, comisarul șef Bogdan Despescu, nemulțumirile pe care le au, în speranța că acesta va găsi o soluție. Principalele supărări ale oamenilor legii din județul Constanța vizează programul de muncă și sarcinile în plus acordate unor categorii de polițiști. 


Redăm, în rândurile următoare, o parte din adresa depusă la IPJ Constanța de reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Constanța, în atenția inspectorului șef: "În cursul lunii februarie, fostul împuternicit al IPJ Constanța a dispus verbal renunțarea la programul 12/24 - 12/48 fără a consulta sindicatul reprezentativ și fără a motiva în scris această decizie. Solicităm revenirea la planificările anterioare dispoziției verbale mai sus menționate. Acest neajuns a fost constatat în mediul rural, la Secția 2 Poliție Constanța și la Secția 5 Poliție Constanța, dar suntem siguri că a afectat mult mai multe structuri, fiind un real factor generator de stres. 


O altă problemă este stabilirea intervalului orar pentru programul 8/16 și anume 07 - 15,00, 15,00 - 23,00 și 23,00 - 07,00. Solicităm revenirea la programul 06,00 - 14,00, 14,00 - 22,00 și 22,00 - 06,00, motivul fiind faptul că turele 23,00 - 07,00 și 15,00 - 23,00 pierd o oră de spor de noapte. Mai mult, la Secția 1 Poliție Rurală Constanța, pentru luna martie 2014 s-au planificat serviciile în program 8/16, în care unii polițiști lucrează în intervalul orar 10,00 - 18,00 și 18,00 - 02,00! Menționăm că revenirea la planificările inițiale ar diminua gradul de nemulțumire al membrilor noștri, mai ales că prin planificarea 12/24 și 12/48 (acolo unde este posibilă), se acoperă postul de poliție/serviciul cu element polițienesc 24/24 și, pe cale de consecință, dispar «permanențele pe telefon»". 


O altă nemulțumire a polițiștilor constănțeni vizează faptul că… sunt puși să patruleze cu jandarmii, deși nu acesta este obiectul principal al activității lor! 


"Secțiile de poliție urbane folosesc proximiștii și lucrătorii sisteme pază la activități de siguranță publică. Mai mult, pentru a «nu pierde numărul de jandarmi zilnic», proximiștii și lucrătorii de sisteme pază sunt obligați să plece în teren cu jandarmii, deși desfășoară activități specifice de proximitate, respectiv sisteme de pază. La Secția 2 Poliție Constanța, s-au întocmit fișele postului pentru proximiști, fișe care au fost încărcate și cu sarcinile și atribuțiile agentului de siguranță publică, aspect care încalcă principiul corespondenței între drepturi și obligații. Solicităm refacerea lor cu respectarea atribuțiilor stabilite anterior", se arată în adresa polițiștilor sindicaliști. 


Ieri, a avut loc o ședință în care au fost discutate problemele respective, ne-a precizat insp. Vasile Zelca, șeful Biroului Constanța al SNPPC. "Noua conducere a manifestat interes pentru problemele respective, sperăm să le rezolvăm", a adăugat acesta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.417 secunde