De ce este Poliția Rutieră "invizibilă" la Constanța. "Ar trebui să fim triplați ca să se vadă prezența noastră în stradă"

2228
8
De ce este Poliția Rutieră
Problemele de personal din Poliție se răsfrâng din ce în ce mai mult asupra activităților zilnice efectuate de oamenii legii. În afara unui volum de muncă mai mare, aceste probleme se răsfrâng automat și asupra cetățenilor. Aceștia sesizează un număr ridicat de încălcări ale legislației și observă că nu se iau măsuri. De ce s-a ajuns în situația asta? 


Organigrama, făcută după formule greșite


Asemenea majorității structurilor din Poliție, și la Serviciul Rutier Constanța sunt probleme mari cu personalul. În acest moment, există un deficit de personal de peste 15%. Totuși, dacă stăm să ne gândim că acest deficit este calculat la o organigramă ce nu cu-prinde nevoile reale ale acestei instituții, nevoia de personal este cu mult mai mare. 


"Ideal ar fi ca Poliția și orice instituție să aibă o lege de funcționare în care să se prevadă din start, după niște indicatori, schema de personal. Să nu rămână la latitudinea unui om, care să spună «dau la Constanța 10 polițiști, la Brașov 5 și așa mai departe». Se pot găsi formule, prin care să fie calculați kilometrii de tramă stradală, numărul de autovehicule, numărul de posesori de permise de conducere. Toate aceste date se pot băga într-o formulă prin care să se afle de câți oameni are cu adevărat nevoie Con-stanța. Câți rutieriști, câți locali, câți polițiști de ordine publică și așa mai departe. Acum se face în funcție de populație și de mărimea județului, formule ce nu sunt tocmai exacte", au declarat, pentru "Cuget Liber", oamenii legii.


120 de rutieriști în județul Constanța


Dacă vă gândiți că este o cifră mare pentru județul Constanța, trebuie să luați în considerare că polițiștii rutieri lucrează în trei schimburi. Zilnic, trebuie asigurat dispeceratul, accidentele care au loc pe raza județului Constanța, cât și relațiile cu publicul. De asemenea, deseori se întâmplă ca echipajele să fie solicitate pentru dirijarea traficului ori pentru diverse evenimente. Astfel că acțiunile de prevenire necesită un real efort. "Pentru a putea face ordine în oraș și în tot județul, ca schemă, ar trebui să fim triplați, pentru o perioadă limitată, până când conștientizezi lumea. Poate peste câțiva ani să rămânem la jumătate, dar acum, să putem face să se vadă cât de cât prezența noastră, cred că ar trebui să fim triplați", au mai adăugat polițiștii constănțeni.
  
Pentru ca activitățile să se desfășoare în normalitate, organigrama Serviciului Rutier Constanța ar trebui să numere 300 de polițiști. 


Comentează știrea

Toma F
12 octombrie 2016
Rutieră

E bine așa! Dacă sunt 300 se calcă pe bocanci și se învață la șpagă. Mai bine zi ca n-ai combustibil pentru mașini, iar rutieristii se ascund în boschet când văd șmecherii, ca apoi să se ia de copilași care traversează prin loc nepermis. Sunt nepermis de multi. N-ar fi indicat să respecte legea sa pornească radarul 8 ore non-stop si cine încalcă regulile să fie sancționat?! Pune Dancule radar in fata sediului si o sa te minunezi...

gogu
13 octombrie 2016
ai em a invizibal men

sunt invizibili pe soselele orasului sau ale judetului? pai este unul la agigea care sta ascuns in boschetii de la marginea localitatii spre movilita si nu face altceva decat sa prinda soferii care mai au de mers cca 100 m pana la iesire. in loc sa mearga pe drumurile din comune , in centrul acestora sa prinda vitezomanii cu tir-uri, cei care merg cu 90 la ora, sta ca dovleacul in buruieni. dar in comune iar supara pe primarii sau afaceristii care cara cereale sau alte marfuri.

Misu
13 octombrie 2016
Minciuni

Pai daca ii lasati sa iasa la pensie la 47 de ani si le dati pensie de 3000 de lei la subofiteri.

bebeto
13 octombrie 2016
.....

poate tripleti !

Matei Stoica
13 octombrie 2016
Srl

Politia Circulatie Constanta=Dancu &Asociatii SRL

V
13 octombrie 2016
Poliția stă doar la pândă

Azi erau la pândă la Pavilionul expozițional unde limita era de 50. Oricine mergea cam cu 70 și opreau în neștire. În loc să stea în oraș unde sunt probleme, nesemnalizare în sens giratoriu, oprire pe banda 1 la școala Spectrum, pietonii care se aruncă pe stradă fără a se asigura...

Marian
14 octombrie 2016
Rutiera

Radarele sa funtioneze non stop ca in uniunea europeana din care si noi facem parte dar politia rutiera vad ca nu aplica masurile politiei din u.e.oare de ce?

Marian
14 octombrie 2016
Rutiera

Radarele sa funtioneze non stop ca in uniunea europeana din care si noi facem parte dar politia rutiera vad ca nu aplica masurile politiei din u.e.oare de ce?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5609 secunde