De ce dispar copiii de acasă? Iată explicațiile Poliției!

392
De ce dispar copiii de acasă? Iată explicațiile Poliției! - copiiidisparutisursasalvaticopii-1622042628.jpg

Articole de la același autor

An de an, pe 25 mai este celebrată Ziua internațională a copiilor dispăruți, cu scopul de a aduce în prim plan tragediile la care se poate ajunge, de a-i informa pe părinți despre măsurile pe care le pot lua pentru a-și proteja copiii, dar și pentru a aminti de micuții care nu au fost găsiți niciodată.

„Cauzele care favorizează dispariția copiilor sunt nesupravegherea de către părinți, aparținători legali sau unitățile de ocrotire, lăsarea în grija bunicilor, părinții fiind plecați la muncă în străinătate sau lipsa unei comunicări autentice cu părinții. Alte cauze favorizante sunt abandonul școlar și teama față de reacția părinților în cazul acumulării de rezultate negative la școală, influența negativă a anturajului, situația economică precară a familiei și conflictele cu părinții. Majoritatea copiilor dispăruți sunt găsiți de polițiști în primele 24-48 ore de la data sesizării. Șansele ca un copil dispărut să fie găsit scad odată cu trecerea timpului, de aceea este important ca sesizarea privind dispariția unui copil să fie primită cât mai curând de la constatarea dispariției”, au atras atenția reprezentanții IPJ Constanța.

Pentru a marca acest moment, IPJ Constanța și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au organizat o activitate cu caracter preventiv- educativ în rândul copiilor instituționalizați, la Casa de tip familial „Decebal” din municipiul Constanța.

Pe parcursul desfășurării activității, copiilor le-au fost explicate riscurile la care se expun atunci când aleg să plece voluntar din centru, fără să solicite acordul supraveghetorilor. Totodată, au fost prezentate măsurile educative și pedepsele care se dispun în cazul săvârșirii unei infracțiuni de către un minor și au fost dezbătute infracțiunile care se înscriu în sfera delincvenței juvenile, în special furturile și tâlhăriile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4108 secunde