Microbuz 301 înfipt în stâlp

DE CE AU TUPEU ȘOFERII DE MAXI TAXI? Poliția Rutieră - accident ușor, victima - cu fisură craniană și gaură în picior

Luni, 27 Iulie 2015
5610
Cei mai blamați conducători auto din Constanța sunt cei care se află la volanul microbuzelor de transport în comun, mult celebrele maxi taxi. Asta pentru că în loc să fie atenți la drum au cu totul și cu totul alte preocupări, precum număratul banilor și vorbitul la telefon, astfel că de multe ori nu respectă nici cele mai elementare reguli de circulație. Ultimul exemplu în care un șofer a dat dovadă de inconștiență și nu s-a gândit la viața lui și a pasagerilor s-a petrecut duminică.

Potrivit anchetatorilor, Mihai Cilificu conducea un microbuz marca Mercedes pe Șoseaua Mangaliei, dinspre Gară către strada Caraiman. La un moment dat, spun anchetatorii, bărbatul a pierdut controlul mașinii, s-a urcat pe bordură și s-a izbit de un stâlp de beton. În urma impactului, patru pasageri, doi bărbați de 34 de ani și două femei de 29, respectiv 26 de ani au suferit leziuni ușoare, spun oamenii legii. La fața locului au ajuns agenții Serviciului Poliției Rutiere și cadrele medicale. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au pornit o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut incidentul.

Din culisele coliziunii

Tatăl unei tinere care s-a aflat în microbuz spune că lucrurile s-au petrecut cu totul altfel și că șoferul avea alte preocupări. Acesta a povestit că fiica sa i-a relatat din ce cauză s-a petrecut accidentul.

"Din stația de la Gară ar fi urcat un pasager care i-a dat șoferului 10 lei, însă acesta nu ar fi înapoiat restul corect. Am înțeles de la fata mea că pasagerul i-a reproșat șoferului acest lucru și au început să se certe. Conducătorul auto s-a enervat, i-a aruncat restul pasagerului după care nervos a început să-și numere banii. În timp ce se certa și își număra banii, șoferul a intrat cu viteză în curba de la intersecția cu Șoseaua Mangaliei, a lovit bordura și s-a răsturnat. Șase persoane au ajuns la spital, însă fata mea a fost cel mai rău. Are gaură în picior, fisură la osul piciorului, fisură de craniu, hematoame. Suntem îngrijorați deoarece medicii spun că e posibil să fi sărit așchii din cutia craniană și ne e teamă să nu ajungă la creier. În momentul de față, este internată la Neurologie, iar polițiștilor care spun că a fost un accident ușor, le recomand să vină să o vadă pe fata mea în spital. Lucru pe care ar fi trebuit să îl facă, atât un polițist cât și cineva de la firma de transport, însă nu l-au făcut", a declarat Marian Nicola, tatăl victimei, Ramona Nicola, în vârstă de 29 de ani.

A rămas fără permis

În urma accidentului, polițiștii i-au ridicat permisul de conducere lui Mihai Cilificu, până la finalizarea cercetărilor. Asta nu înseamnă că nu îl vom mai întâlni în trafic, deoarece va putea circula în baza unei dovezi. În acest caz, oamenii legii fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În cazul în care victimele nu vor avea peste 90 de zile de îngrijiri medicale, acestea vor fi nevoite să se îndrepte către instanță pentru a-l da în judecată.

Pagina a fost generata in 0.3905 secunde