De ce a eșuat velierul german? Mazăre cere o anchetă

656
7
De ce a eșuat velierul german? Mazăre cere o anchetă - yachtesuat5-1371223440.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Radu Ștefan Mazăre, a subliniat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că este necesară întrunirea unei comisii de specialitate care să analizeze împrejurările care au dus, în noaptea de miercuri spre joi, la eșuarea unui velier sub pavilion german pe stâncile din dreptul Comandamentului Marinei Militare Constanța. 

"Am înțeles că el (n.r. turistul german care se afla la bordul velierului) a fost gonit din port. Să se facă o comisie, să se uite pe imagini, să-i sancționeze pe cei responsabili. Nu e posibil așa ceva, să dai afară un om pe furtună, un om care vine să viziteze țara! Acum căutăm neamțul să-i reparăm barca", a afirmat edilul șef. 

La rândul său, Alexandru Mezei, șeful Căpităniei Zonale Constanța, a subliniat, într-o declarație oferită "Cuget Liber" că angajații instituției au procedat corespunzător, fapt ce va fi constatat și în eventualitatea unei anchete. 

"Turistul german nu a fost alungat din port. Dacă se dorește întrunirea unei comisii, nu avem nicio problemă, nu avem nimic de ascuns. Turistul german a fost interceptat de o ambarcațiune, a cerut indicații cum să ajungă în portul Tomis, i s-a explicat, chiar i-a fost arătat drumul pe hartă! Nu a fost izgonit din port, este exclus așa ceva! Pe timpul furtunii noi cerem navelor să nu părăsească portul și pe el l-am fi dat afară? 

Cât privește semnalul SOS (n.r. referitor la afirmațiile făcute în cursul zilei de joi, cum că turistul ar fi transmis un semnal SOS ), nu a fost unul, nu a fost înregistrat de niciuna dintre instituțiile cu rol de răspundere în domeniu. Ulterior, cetățeanul german a afirmat că a eșuat pentru că zona este slab luminată". 

Reamintim că, în noaptea de miercuri spre joi, un velier sub pavilion german, "Laura", la bordul căruia se afla Hans Fritze Joachim, în vârstă de 61 de ani, a eșuat pe stâncile din zona falezei constănțene. Pentru ridicarea velierului a fost necesară intervenția unei macarale, ambarcațiunea aflându-se în prezent în portul Tomis, pentru a fi reparată.

Comentează știrea

Michael
15 iunie 2013
pt.Matei Subsecretarul de Stat de la Transporturi

Domnule Matei,...schimbal=destituie ,cit mai repede pe Mezei Alexandru de la Capitania Zonala Constanta...care este incompetent si face de tot risul orasul Constanta si implicit Romania..atentie urmeaza sa fia prezentat in mod negativ pt.Romania incidentul cu yahtul(Laura) sub pavilion German in media ,atit din Germania cit si UE...Domnule Primar Mazare...aveti inca un cuvint de spus...cereti destituirea incompetentu-lui de Mezei ,care face de ris orasul Constanta si implicit pe D-vstra..

admirator
15 iunie 2013
hmm...

ancheta, ancheta... dar ce treaba are primarul cu portul? trebuia sa ia masuri pentru o mai buna reperare a portului touristic Tomis, (si un acces mai facil, mai ales pe timp de ffurtuna) ce se baga in portul mare? Cu ce drept cere una si alta? Ca primar al municipiului, raspunde direct de activitatea portului turistic... el nu e de vina cu nimic?

admirator
15 iunie 2013
hmmm

ce se baga primaru' in treaba portului? cu ce drept le cere el sa dea seama? poate ca era treaba prefectului... Dar primaria nu are nici o vina? Nu ea raspunde de portul turistic Tomis? Intrarea in portul touristic e sufficient de larga, bine semnalizata si sigura? Mai ales pe furtuna? Mazare crede ca poate atrage navigatorii solitary (posesori de iahturi etc.) cu infrastructura de pe vremea comunista? Cand portul "touristic" era folosit de pescarii amatory si barcutele lor?

Cu scoici pe burta
15 iunie 2013
Ne-am facut de ras

Nu stiu care este adevarul in toata treaba asta. Ca atati navigatori care stim cat de importanta este comunicarea in engleza si confirmarea ca s-au inteles corect instructiunile, nu pot decat sa invinovatesc serviciile portuare. Ele trebuiau sa-l supravegheze si coordoneze pe germanul aflat in dificultate pana la intrarea la adapost in oricare din porturi. Iar daca este vorba de intelegerea limbii engleze, dati pe youtube "German Coast guard trainee".

mm
15 iunie 2013
esuare

nu stiu cat de profesionist este dl mezei dar oricum este marinar si cred ca se bazeaza pe inregistrari audio inevitabile in cazurile de ajutor pe mare,Dl Mazare poate ar trebui sa mai traga niste linii!

Miruna
16 iunie 2013
poate ca neamtul are dreptate,poate ca nu,cert e ca inca 1x mazare ne arata ca ii pasa mai mult de un cetatean german decat de zecile de mii de constanteni pe care ii batjocoreste sau ignora

Am înțeles că el (n.r. turistul german care se afla la bordul velierului) a fost gonit din port. Să se facă o comisie, să se uite pe imagini, să-i sancționeze pe cei responsabili. Nu e posibil așa ceva, să dai afară un om pe furtună, un om care vine să viziteze țara! Acum căutăm neamțul să-i reparăm barca", a afirmat edilul șef.

Mihai
16 iunie 2013
Despre pilosi

Pai este normal sa se intample asa ceva !!!! Pai daca cei care lipesc afise in campania electorala sunt pusi in finctii de conducere ??? Un sef smecher spunea ca neamtul nu stie engleza !!!!! Pai la TV nemtul a vorbit in engleza !!!! Normal ca trebuie facuta o ancheta ! Omul a spus ca a cerut ajutor, transmitand un SOS ! Astia spun ca nemtul minte !!! Sa cedem care este adevarul !!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Social : Se ieftinesc biletele RATC!
Pagina a fost generata in 1.3315 secunde