Darius Vâlcov, urmărit penal de DIICOT pentru divulgarea protocolului SRI - Parchetul General

Joi, 23 Mai 2019
141
Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal de DIICOT, pentru că a publicat pe Facebook protocolul secret din 2016, citând surse judiciare.


Procurorii au început ancheta in personam împotriva lui Darius Vâlcov.

Fapta cercetată este divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a SRI.

La scurt timp după apariția în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General și SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook și o variantă secretă a protocolului.

Potrivit documentului, la Obiectivul cooperării, se arată că valorificarea informațiilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de legislația în vigoare. "Promovarea și asigurarea comunicării permanente și eficiente între Serviciu, prin structurile sale (centrale și teritoriale) și Parchet, respectiv structurile acestora (centrale și teritoriale)", se arată în protocol.

Deși acesta nu mai producea efecte, așa cum a anunțat SRI și Parchetul General, el era un document secret. Tocmai din acest motiv și Parchetul General a deschis un dosar penal. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, de unde provine Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3 secunde