Darius Vâlcov, consilierul prim-ministrului Dăncilă, condamnat la opt ani de închisoare

256
4
Darius Vâlcov, consilierul  prim-ministrului Dăncilă,  condamnat la opt ani de închisoare - dariusvalcov-1518109430.jpg
Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina și ministru al Finanțelor, a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Potrivit deciziei instanței, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influență, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menținut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA. În același dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruț Șușală, fost șofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani și 6 luni cu executare. Decizia nu este definitivă. Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Comentează știrea

cupan
9 februarie 2018
ASA

ARATA UN VIERME CARE MANANCA DIN NOI

Un borfas
9 februarie 2018
creierul pesedeului

Toate pana intr-o zi care va fi si ultima pentru bolsevicii lui Dragnea.

Răspuns la: ASA
Adăugat de : cupan, 9 februarie 2018
ARATA UN VIERME CARE MANANCA DIN NOI
LOCO
9 februarie 2018
PENTRU............

PLECAREA, pedelistilor din fruntea psd-lui, pedelistilor ai lui basescu traian, ati acaparat toata viata politica romaneasca, v-ati imprastiat in toate partidele si sunteti ca un venin care ati otravit politica romaneasca cu : hotia, excrocheriile, amantlacurile voastre, sunteti lipsiti de rusine si mila fatza de poporul roman si saracirea oamenilor care a atins cote maxime ca pe timpul lui boc emil, guvernarea lui dragnea liviu nicolae este defapt guvernarea boc lV, V, VI si cate or mai urma pana oamenii acestei tzari, nu au sa mai reziste si vor pune de vreo razvratire ca pe timpul guvernului ungureanu razvan si a urmat guvernul USL condus de V V PONTA ! Aduceti in fruntea psd-ului pe : V V PONTA si pe Crin Antonescu in fruntea pnl-ului si toate se pun in ordine, ca, cu basistii de : dragnea liviu nicolae, valcov darius si care or mai fi, tzara noastra se " duce de rapa " , ca pe timpul lui basescu traian, acum tot basescu traian conduce, dar prin mainile lui mai lungi : johanis kw, dragnea liviu nicolae, valcov darius............ , trebuiesc dati afara basistii din psd si din pnl !

tigania
9 februarie 2018
romania

tigan si roman egal pleonasm

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2561 secunde