Darius Vâlcov, CONDAMNAT la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție

331
Darius Vâlcov, CONDAMNAT la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție - valcov-1595325999.jpg

Articole recomandate

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat marți, de Tribunalul Dolj, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.




Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție. Este vorba despre fapte săvârșite în calitate de primar al municipiului Slatina, înainte de a ajunge membru al Senatului și apoi ministru.




Condamnarea pronunțată de magistrați de tribunalul Dolj este în primă instanță și poate fi contestată.


Totodată, potrivit minutei, s-a dispus confiscarea sumei de 4.296.270 lei de la inculpat și menținerea măsurilor asiguratorii instituite prin Ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție.


Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.


Avocații lui Darius Vâlcov au declarat că vor contesta decizia Tribunalului Dolj.


În dosarul care a fost înregistrat în 2018 la Tribunalul Dolj, fostul ministru și fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență.


Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina.


De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranșe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.


În această manieră, Vâlcov ar fi procedat și în alte două cazuri.


"Suma totală primită de inculpat în urma săvârșirii celor trei infracțiuni de corupție se ridică la 4.296.270 lei", a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.


Darius Valcov mai are o condamnare, pronunțată de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru corupție.


Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate. 


Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict între Parlament și ÎCCJ și a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluționate în prima instanță înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.


Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3808 secunde