Darius Vâlcov, cercetat în arest la domiciliu

126
Darius Vâlcov, cercetat în arest la domiciliu - valcov-1429553811.jpg

Articole de la același autor

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins propunerea procurorilor DNA de prelungire a restului preventiv în cazul lui Darius Vâlcov și a hotărât ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu, decizia nefiind definitivă, transmite Realitatea.net.


Instanța supremă a judecat luni propunerea DNA de prelungire a măsurii preventive în cazul lui Darius Vâlcov, aflat în arest din 2 aprilie, fiind acuzat că a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru. ICCJ a respins propunerea DNA și a hotărât plasarea fostului primar al Slatinei și ministru al Finanțelor în arest la domiciliu, însă decizia nu este definitivă. Astfel, Darius Vâlcov rămâne în arestul preventiv, până la o decizie definitivă de plasare a sa în arest la domiciliu sau de punere în libertate.

Decizia de luni a ICCJ poate fi contestată la aceeași instanță. Tot luni, instanța supremă a decis să-i respingă lui Vâlcov cererea de înlocuire a măsurii cu arestul la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, această hotărâre fiind definitivă. Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov este arestat din 2 aprilie. Procurorii DNA au cerut, în 7 aprilie, instanței supreme emiterea unui nou mandat de arest preventivă pentru Darius Vâlcov, însă solicitarea a fost respinsă. Măsura a fost propusă de procurori după ce Senatul a avizat, în 1 aprilie, cererile de extindere a urmăririi penale, reținere și arestare preventivă pentru noile fapte de care este suspectat Darius Vâlcov.

Potrivit procurorilor, începând din 2011 și până la data reținerii sale, Darius Vâlcov a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru. Vâlcov s-ar fi folosit de informațiile obținute când a ocupat cele trei funcții pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, deținute de fostul ministru al Finanțelor, dar administrate prin interpuși.

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie până în 2 aprilie, când a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, până în 24 aprilie inclusiv. Instanța supremă a admis în 2 aprilie contestația procurorilor DNA în cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Vâlcov luată de un judecător de drepturi și libertăți de la ICCJ. Decizia a fost luată după ce procurorii l-au acuzat de trafic de influență, pentru că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Darius Vâlcov rămâne în arest
Joi, 02 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : DARIUS VÂLCOV, ARESTAT
Sâmbătă, 28 Martie 2015
Stire din Eveniment : Tablourile lui Vâlcov vor fi expuse
Marţi, 07 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : Darius Vâlcov, adus la sediul ÎCCJ
Pagina a fost generata in 1.0656 secunde