Daniel Neagoe Dumitru, fost director al Poștei Române, condamnat la 6 ani de închisoare

Marţi, 16 Iunie 2020
102
Fostul director al Poștei Române, Daniel Neagoe Dumitru, a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat, de judecătorii de la Tribunalul București, pentru luare de mită.


Daniel Neagoe Dumitru a fost găsit vinovat de trei fapte de luare de mită și a fost condamnat, pentru fiecare, la câte cinci ani de închisoare.


"Condamnă pe inculpatul Daniel Neagoe Dumitru la pedeapsa de cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. (...) Contopește pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, sporită cu un an - în final - șase ani închisoare și trei ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b și lit.c C.pen. 1969", potrivit sentinței Tribunalului Capitalei.


În decembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Neagoe Dumitru.


"În perioada iunie-iulie 2010, inculpatul Dumitru Daniel Neagoe, în calitate de director general al C.N.P.R., a pretins directorului unei societăți comerciale (martor în cauză), cu care compania națională pe care o conducea avea încheiat un contract de prestări servicii de curățenie în unități poștale, să cedeze în subantrepriză, unele lucrări, către S.C. Dig Prodcom S.R.L. (în prezent radiată) pe care primul o controla (printr-o interpusă).


Practic, Dumitru Daniel Neagoe a condiționat executarea în bune condiții a contractului de servicii de curățenie încheiat de Poșta Română, de primirea foloaselor necuvenite. Martorul a dat curs solicitării lui Dumitru Daniel Neagoe prin încheierea unui contract de subantrepriză datat 28 iunie 2010.


Foloasele necuvenite, dobândite ulterior de inculpat, reprezintă profitul net de 109.828,61 lei realizat în executarea contractului de subantrepriză, de către societatea pe care o controla, S.C. Dig Prodcom S.R.L", conform anchetatorilor.


În cursul lunii iulie 2010, ca urmare a faptului că inculpatul Dumitru Daniel Neagoe și-a majorat pretențiile, între societatea comercială administrată de martor și S.C. Dig Prodcom S.R.L. s-a încheiat un nou contract, antedatat 30 iunie 2016. În baza acestui contract S.C. Dig Prodcom S.R.L. ar fi trebuit să furnizeze servicii de consultanță care în realitate nu erau necesare.


Foloasele obținute de inculpat reprezintă valoarea prestațiilor, încasată de S.C. Dig Prodcom S.R.L., respectiv 144.000 lei.


Pentru ca Poșta Română să efectueze cu celeritate plățile și pentru a se accepta "fără discuții interminabile" introducerea de noi produse în portofoliul de produse operate de asociere, Dumitru Daniel Neagoe a primit foloase necuvenite de la aceeași societate, în modalitatea semnării unor contracte de prestări servicii cu SC Dig Prodcom SRL, pentru prestații simulate.


Din "executarea" acestor contracte, fostul director al Poștei Române, a obținut foloase necuvenite, în sumă valoare de 321.541,46 lei.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3638 secunde