Dan Voiculescu, zece ani de închisoare în Dosarul ICA

388
3
Dan Voiculescu, zece ani de închisoare în Dosarul ICA - voiculescu-1407522846.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul a peste șapte ani de judecată, ziua de vineri marchează punctul final în procesul ce vizează privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Magistrații Curții de Apel București au decis: Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, verdictul fiind unul definitiv și executoriu. Procurorii spun că Voiculescu și-a utilizat poziția de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preț mult mai mic decât cel de piață. 3,6 hectare de teren și un hectar de construcții în Băneasa au fost cum-părate de omul de afaceri la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real, susțin procurorii. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro. Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal.


În același dosar, Corneliu Popa, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului, a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare. Aceeași pedeapsă a primit-o și Gheorghe Mencinicopschi, fost director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA București, a primit șapte ani de închisoare. Șase ani de închisoare a primit Jean-Cătălin Sandu, admi-nistrator al S.C. Benefica S.A. București (firmă din grupul Grivco), director al Direcției Juridice din cadrul ADS, membru AGA al S.C. I.C.A. SA București, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS. Aceeași pedeapsă a luat-o și Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare - Concesionare a ADS. 


Tot în dosarul ICA, Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA București a primit cinci ani de închisoare, în timp ce Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA București, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspen- dare, aceeași pedeapsă primind și Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acționarilor a ICA. Foștii cenzori la ICA inculpați în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu și Vica Ene au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare. 


Comentează știrea

sindbad
9 august 2014
Semne de normalitate...

Urla prostimea spalata pe creier de antene si rtv. Condamnarea milionarilor facuti din contracte cu statul, subevaluari terenuri si obiective, specula, privatizari cu cantec a inceput. Daaa, si confiscarea extinsa a averii. Incet-incet ne revenim, Spuneam, acum cateva luni, de trimiterea in Romania a procurorului american d-na Jimmye Warren , ptr instruirea DNA-ului, in lupta contra spalarii banilor. NB - a inceput! Fugiti cat mai puteti! Nu se va putea continua la nesfarsit cu mocangeala data de primarii si consilii din banii publici, furtul din banii publici, lucrari publice aiurea cu dedicatie acelorasi firme...Romania este membra NATO, si SUA nu vor mai permite derapaje. Vantu, Becali, Nastase, Patriciu, Voiculescu - Check! Who's next??

rex
9 august 2014
Lichelismul

Cat de dobitoc sa fii sa spui ca s-a intrat in normalitate cand ai la Cotroceni un sef mafiot ce dicteaza unora din justitie (celor cu nasul in suflet), care trebvuie sa-si canalizeze eforturile pentru spalarea hotiilor fratelui de care nu este strain, de prigonirea celor fara aparare dupa referendumul din 2012! Normalitate ar fi canf seful mafiei romane, stapanul LOVELELOR, si seful clanului SMENARESCU va fi tratat ca orice persoana din Romania!

Răspuns la: Semne de normalitate...
Adăugat de : sindbad, 9 august 2014
Urla prostimea spalata pe creier de antene si rtv. Condamnarea milionarilor facuti din contracte cu statul, subevaluari terenuri si obiective...
esti
9 august 2014
prost

Si spalat pe creier si nevertebrat, combinatia ideala. Ti s-a terminat puiul, ai intrat in sevraj ?

Răspuns la: Lichelismul
Adăugat de : rex, 9 august 2014
Cat de dobitoc sa fii sa spui ca s-a intrat in normalitate cand ai la Cotroceni un sef mafiot ce dicteaza unora din justitie (celor cu nasul in...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5028 secunde