Dan Șova a fost arestat!

202
Dan Șova a fost arestat! - sovadan-1450163694.jpg

Articole recomandate

Dan Șova în arest preventiv. Instanța supremă a admis cererea procurilor DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova în dosarul CET-Govora.


Procurorii anticorupție au contestat plasarea în arest la domiciliu a fostului ministru al Transporturilor, iar în această dimineață judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererea procurorilor. Potrivit Digi24, Dan Șova este deja încarcerat.


Procurorii de la DNA spun că există astfel de probe din declarațiile date de angajații CET Govora, dar și de directorul general, Mihai Bălan, care a recunoscut acele presiuni făcute atât direct de Dan Șova, cât și indirect prin intermediul reprezentanților administrației locale din județul Vâlcea, indicându-l pe fostul președinte al consiliului județean Ioan Cindrea.


Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

"Concret, Dan Șova i-a spus persoanei denunțătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistență juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Șova a pretins de la persoana denunțătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistență juridică ce urma să se încheie între CET Govora și casa de avocatură respectivă", susțin procurorii.

DNA precizează că, în decembrie 2011, între CET Govora, reprezentată de Mihai Bălan în calitate de director general, și societatea de avocatură s-a încheiat contractul de asistență juridică, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/lună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Dan Șova poate fi arestat
Joi, 03 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Dan Șova a fost reținut!
Pagina a fost generata in 0.4843 secunde