Dacă tot nu sunt răsplătiți financiar, de ce nu sunt avansați în grad polițiștii?

5554
Dacă tot nu sunt răsplătiți financiar, de ce nu sunt avansați în grad polițiștii? - fondavansaripolitisti2-1606061029.jpg

Articole de la același autor

Toți polițiștii ar trebui să fie avansați în grad la sfârșitul acestui an, ca formă de recompensare pentru munca asiduă depusă în aceste vremuri tulburi. Vasile Zelca, lider al Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual Constanța, a arătat că urmează să înainteze această propunere mai marilor de la centru.

Mai multe localități din județul Constanța au intrat sau urmează să intre în carantină, ceea ce înseamnă că presiunea care se va pune, în următoarele săptămâni, pe polițiști va fi una extraordinară: vor trebui să fie prezenți pe stradă în număr cât mai mare pentru a veghea la respectarea interdicțiilor. Asta în condițiile în care, deja deficitul de personal este unul major, iar situația operativă extrem de încărcată.

„Situația operativă a crescut extrem de mult în ultimii ani, dar nu și organigrama. În schimb, avem și un deficit de personal de aproximativ 25%. De exemplu, la o secție de poliție din Constanța în urmă cu zece ani erau 105 polițiști. În prezent, sunt 56 de polițiști. S-a înjumătățit efectivul, dar volumul de muncă a crescut. Iar în aceste condiții, mai vine și carantinarea”, a afirmat Vasile Zelca, liderul sindical SNPPC Constanța.

În aceste condiții, a arătat sindicalistul, este de așteptat să se întâmple precum în primăvară, adică… „să se ia piciorul de pe accelerație în ceea ce privește dosarele penale”. Nu înseamnă că nu vor fi soluționate anchete penale, ci că vor fi lucrate mai puține dosare.

„Polițiștii nu vor face față, pentru că vor trebui să fie mai mult în stradă. Iar superiorii vor trebui să înțeleagă aceste aspecte, mai ales că se apropie bilanțurile, când vor fi realizate comparații cu statisticile pe anul trecut. Aceste comparații nici nu-și mai au rostul, pentru că este vorba despre două situații diferite, în 2019 nefiind presiunea pusă de COVID-19”, a mai arătat polițistul.

Ba din contră, în loc de mustrări pentru faptul că vor înregistra mai puține dosare penale, mai puțini hoți prinși și alte asemenea, sindicalistul atrage atenția că polițiștii ar trebui recompensați cu avansări în grad.

„Intenționez să transmit o scrisoare deschisă responsabililor, pentru ca toți polițiștii care se încadrează în condiții să fie avansați în grad. Compensări nu pot primi, iar această avansare ar fi o formă de apreciere. E drept, nu financiară pentru că realitatea este că diferența la salariu, la agenți de exemplu, în momentul avansării în grad, este de aproximativ 20 de lei. Au mai fost astfel de situații, când au fost avansați polițiștii în masă”, a arătat Vasile Zelca. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4092 secunde