Dacă românii fug din România, alții se luptă să facă parte din ea!

405
Dacă românii fug din România, alții se luptă să facă parte din ea! - ae46a768b6b32311f4db93c405152767.jpg
Magistrații de la Tribunalul Constanța au decis ca un cetățean palestinian care a fost condamnat la pedeapsa de șapte ani de închisoare și care și-a ispășit sentința în penitenciarele din România să nu fie expulzat în țara natală, așa cum dispuseseră judecătorii prin decizia de condamnare.
Este vorba de Attala Mohamed Attala, cetățean de origine palestiniană, care a fost condamnat de instanțele constănțene la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie, din care a ispășit patru ani, apoi fiind eliberat condiționat. Potrivit deciziei de condamnare, imediat după ispășirea pedepsei, el trebuia expulzat din țară.
Bărbatul de 40 de ani este apatrid, cu statut de palestinian născut în Egipt.
Numai că individul, în prezent, are interdicții de a intra atât pe teritoriul Egiptului, cât și în Palestina. Astfel că toate încercările statului român de îndeplinire a măsurii expulzării au eșuat, iar Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică - București Otopeni, care l-a "cazat" o vreme, a dispus eliberarea sa, fiind "tolerat", la acest moment, pe teritoriul României.
Între timp, palestinianul și-a înte-meiat o familie, la Ploiești, la data de 4 martie 2009 el căsătorindu-se cu Luciana Stănescu Sandală.
Analizând toate datele aflate la dosar, demersurile făcute de autorități în vederea expulzării sale, susținerile fostului condamnat că ar fi persecutat politic dacă ar fi obligat să ajungă pe teritoriul vreuneia din țările respective, și, în fine, că și-a întemeiat o familie în România, judecătorii de la Tribunalul Constanța au dispus admiterea contestației la executare, în sensul înlăturării măsurii de siguranță a expluzării de pe teritoriul României. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7836 secunde