Ceferiștii trag semnalul de alarmă

"Dacă nu se investește în calea ferată, în doar câțiva ani, nu va mai fi nimic de făcut!"

279
1
Reprezentanții Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane (FNFMCV) - cel mai mare sindicat din CFR - au lansat, ieri, campania națională și petiția online #sepoate, cu scopul de a strânge două milioane de semnături pentru investiții multianuale în cafea ferată. Președintele federației, Grigore Mare, a subliniat că proiectul este un semnal de alarmă pentru toți cei care au putere de decizie în privința sectorului feroviar, sector strategic din punct de vedere economic, în România. 


"Dacă nu se investește cu adevărat în calea ferată, în doar câțiva ani, vom ajunge într-un punct în care nu va mai fi nimic de făcut. Am convingerea că vom reuși să adunăm în spatele petiției #sepoate un număr cât mai mare de semnături, care să susțină proiectul nostru. Din păcate, noi, românii, am uitat să fim pozitivi, să construim și să sprijinim proiecte concrete, care au drept scop reconstruirea economică a României", a declarat Grigore Mare, președintele FNFMCV. 


Pentru lansarea campaniei #sepoate, CFR a pus la dispoziția Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane, cu titlu gratuit, un vagon de clasa a doua, modernizat în Ateliere Grivița. Vagonul este dotat cu scaune ergonomice, mochetă, WI-FI gratuit, radio și TV. Primul tren cu acest vagon atașat a plecat, ieri dimineață, la ora 9:32, din Gara București Nord spre Gara Constanța. Începând de astăzi, vagonul va călători, în regim normal de clasa a doua, câte o săptămână, către toate cele opt regionale CFR din țară. 


"Cu toții ne dorim să călătorim în siguranță, confort, la timp și să nu mai avem problemele pe care le întâmpinăm vara, din cauza lipsei aerului condiționat din vagoane, sau iarna, din pricina lipsei căldurii. Avem în derulare un contract pentru modernizarea a 57 de vagoane, care vor avea climă și sistem WI-FI, deci confort superior. Din cele 850 de vagoane aflate în circulație, peste 700 sunt modernizate", a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. 


Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane propune creșterea calității serviciilor de transport feroviar prin achiziția de material rulant nou, prin dezvoltarea și modernizarea sistemelor de transport de mare capacitate și a căilor ferate ușoare din suburbiile marilor aglomerări urbane, precum și prin dezvoltarea căilor de comunicații între zonele rurale și cele urbane. 


Comentează știrea

ion
19 septembrie 2017
gratuitate

singura investitie ,foarte proasta , gratuitatea pentru studenti ,indiferent de numarul calatoriilor . am circulat cu acesti uni studenti uni nu ,greu tata ti-a ocupat locul ,cautati alt loc ,limbaj incalificabil etc.dar nu ei sunt de vina ,statul poarta singura vina, intrare la facultati cu dosarul,gratuitate la invatamantul universitar etc.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Iulie 2017
Stire din Economie : CFR Marfă tremură de frică
Pagina a fost generata in 1.0728 secunde