De Ziua Pompierilor

Cutremur, incendii și accidente la Constanța

1844

Un cutremur, o clădire în flăcări și un accident cu victimă încarcerată, acestea sunt câteva din evenimentele de care au avut parte pompierii, ieri, de ziua lor.
Pentru a scoate persoana rămasă între fiarele contorsio-nate ale mașinii, un echipaj de la descarcerare a intervenit cu o autospecială și într-un timp scurt a reușit să salveze victima, care a fost preluată de o ambulanță pentru a i se acorda îngrijirile medicale. După această intervenție, un incendiu la o clădire a fost proba care a solicitat din nou prezența pompierilor. Ei au intervenit la timp pentru salvarea a patru persoane, blocate pe acoperișul unui imobil în flăcări. Acestea nu mai aveau altă soluție decât cea de a sări de pe acoperiș, căile de acces fiind blocate.
Nu sunt motive de alarmare pentru că incidentele au fost doar simulări, pe care le-au organizat cei de la Inspec-toratul pentru Situații de Urgență Constanța, pentru a marca "Ziua Pompierilor din România".
Atât pompierii, cât și medicii de pe ambulanță sau SMURD s-au descurcat cu brio în aceste situații, sub privirile a zeci de "martori", participanți la simulări.
Nu doar trecătorii au rămas impresionați, ci și elevii școlii numărul 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța. Cei mici au așteptat cu sufletul la gură să fie salvate persoanele blocate și victima din autoturism. Au fost atenți la fiecare mișcare a pompierilor și mulți dintre ei își doresc să devină "salvatori", atunci când vor crește. Copiii au avut parte și de o demonstrație de prim ajutor medical și au fost învățați cum să acționeze în astfel de cazuri. La finalul programului, elevii au participat la un concurs interactiv și au fost ajutați de pompieri să dărâme popice cu un furtun special. Pentru participarea lor și pentru ex-poziția - concurs cu desene pe tema "Misiunile pompierilor militari", micuții au fost premiați cu dulciuri și alte produse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : S-au încheiat simulările pompierilor
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu uriaș la Cobadin
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Actual : Pericol de explozie lângă ambasada SUA
Pagina a fost generata in 0.7611 secunde