Cum vor interzice polițiștii mașinile înmatriculate în Bulgaria

2406
2
Cum vor interzice polițiștii mașinile înmatriculate în Bulgaria - masiniinmatriculatebulgaria8-1335385010.jpg

Autoritățile române sunt decise să pună capăt fenomenului mașinilor "bulgărești", care a luat o amploare fenomenală. În acest sens, marți, guvernanții au aprobat un proiect de lege privind modificarea și completarea Codului Rutier, cu privire la mașinile înmatriculate în străinătate care circulă pe drumurile din țara noastră.
Proiectul de lege menționează: "toate autovehiculele înmatriculate în alte state, dar deținute de persoanele care au reședința, domiciliul ori rezidența normală în România, vor putea circula pe drumurile publice din țara noastră maximum 90 de zile într-un an de la intrarea în posesia autoturismului". Măsura vizează în mod special autoturismele înmatriculate în Bulgaria, având în vedere numeroasele probleme pe care le ridică.

Cum sunt calculate cele 90 de zile?
Pentru a nu exista neclarități, conducerea Direcției Poliției Rutiere a explicat ce înseamnă "termenul" de 90 de zile, cum se va verifica cât timp a trecut de la intrarea în posesia mașinii înmatriculate în statul vecin, dar și ce se întâmplă în cazul mașinilor "bulgărești" care circulă deja pe teritoriul țării noastre.
În ceea ce privește cele trei luni în care un autoturism cu numere de Bulgaria poate circula pe teritoriul țării noastre, comisarul șef Lucian Diniță, șeful Direcției Poliției Rutiere, a subliniat că sunt contorizate din momentul încheierii actului prin care cetățeanul român intră în posesia mașinii, fie că este vorba de un act de vânzare - cumpărare sau, așa cum se întâmplă în general, de o procură de folosință încheiată la un notariat din țara vecină.
"Contorizarea se face din momentul în care a devenit deținătorul mașinii. Nu contează dacă în aceste 90 de zile, a condus-o pe teritoriul României sau al Bulgariei sau al altui stat. Concret, un cetățean român care a intrat în posesia unui autovehicul înmatriculat în alt stat are 90 de zile în care poate să circule cu el în țară. Dar este problema lui dacă circulă sau nu cu mașina", a arătat șeful Poliției Rutiere Române.

Polițiștii spun că sunt pregătiți pentru "fente"
Omul legii a subliniat că au fost anticipate și situațiile când posesorii mașinilor "bulgărești" vor dori să "fenteze" noua preve-dere. "Practic, documentul prin care se intră în posesia mașinii este documentul de bază. Va exista situația, sigur, în care unii vor fi tentați ca atunci când se apropie sfârșitul perioadei de 90 de zile să meargă în Bulgaria și să-și reînnoiască actul, pentru a putea să mai circule încă 90 de zile. Dar trebuie să se știe că din 2009 Poliția Rutieră are o evidență a autovehiculelor înmatriculate în alte stat. Când un astfel de autovehicul este oprit în trafic, el intră în această evidență. Și, chiar dacă se va încerca prelungirea perioadei prin înnoirea actului, va exista această evidență și dacă se constată că se circulă cu mașina peste perioada admisă, se va reține certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare și vor fi remise autorității emitente", a declarat comisarul șef Lucian Diniță.

Ce fac cei care au deja mașini "bulgărești"?
Noile prevederi legale se aplică și în ceea ce privește persoanele care au, la această oră, mașini înmatriculate în Bulgaria. Reprezentantul Poliției Rutiere a subliniat că aceștia vor putea circula cu autoturismul "bulgăresc" timp ce 90 de zile de la momentul intrării în vigoare a noii legi.
Dar posesorii de mașini "bulgărești" pot sta, deocamdată, liniștiți; vor mai trece câteva luni până când vor intra în vigoare aceste prevederi. Proiectul de lege urmează să ajungă în Parlament, unde va intra în dezbatere în procedură de urgență, apoi va intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, urmând apoi încă o lună pentru ca Ministerul Administrației și Internelor să elaboreze procedurile pentru luarea în evidență.

Amenzi până la 1.400 de lei
Cei care vor încălca noile prevederi ale Codului Penal vor rămâne fără certificatul și plăcuțele de înmatriculare, dar vor primi și puncte de amendă, din clasele III sau IV (adică între 6 și 20 de puncte de amendă, însumând între 420 și 1.400 de lei).



Comentează știrea

masina cu soldati
26 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articolul, este, fără dubii extrem de potrivit!!! Trec peste prostănakul care nu recunoaște panta de acces spre Poarta 1, și răspund altui prostănak ce zice vai......sunt multe mașini, și deci e voie la mașini parcate pe trotuar, e multă populație, deci e
26 aprilie 2012
Articolul, este, fără dubii extrem de potrivit!!! Trec peste prostănakul care nu recunoaște panta de acces spre Poarta 1, și răspund altui prostănak ce zice vai......sunt multe mașini, și deci e voie la mașini parcate pe trotuar, e multă populație, deci e

Articolul, este, fără dubii extrem de potrivit!!! Trec peste prostănakul care nu recunoaște panta de acces spre Poarta 1, și răspund altui prostănak ce zice vai......sunt multe mașini, și deci e voie la mașini parcate pe trotuar, e multă populație, deci e voie la clădiri pe spații verzi!!!! Pentru mașini, s-au inventat în epoca civilizată parcările subterane, care merg până la 4-5 nivele (vezi parcarea subterană din Marsilia, sub o piațetă, chiar la 30 m de bazinul portuar al portului turistic! De asenmenea, s-au inventat metrouri, care nu sunt apanajul capitalelor europene. Există metrou în Munchen ( care are de altfel și tramvaie, detestate și executate de mazăreconstantinescu ), Rennes în Franța. S-au inventat de asemenea și tuneluri subterane, unele de lungimi impresionante cum e tunelul din Toulon, din Franța, de 4 km lungime, tocmai pentru limitarea aglomeratiei de la suprafață!!! A incerca cineva să justifice INCOMPETENȚA DE 3 MANDATE A ADMINISTRAȚIEI mazăreconstantinescu, ESTE LIPSITĂ DE ORICE LOGICĂ, BUN SIMȚ ȘI CONECTARE LA REALITĂȚILE COTIDIENE DIN EUROPA!!!!!!!!ȘI NU VORBESC DESPRE REALITĂȚILE UNOR CAPITALE EUROPENE, CI REALITĂȚILE UNOR ORAȘE CAPITALE DE DEPARTAMENTE, JUDEȚ SAU LANDURI DE EXEMPLU!!! VOTEZI PSD, VOTEZI PENTRU TINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CE G[LU;C[ A ]NGHI'IT POPORUL CONSTAN'EI PENTRU AL 3/LEA MANDAT AL LUI P[STAIE!!!!!!!!!!!! SUNT CURIOS, CONSTANTENII SUNT PROsti sau sado-maso????? APROPO, LA ULTIMELE ALEGERI PREZIDENTIALE, ATUNCI CAND mazare A VENIT CU IMPUTEALA ,, ALEGETI CINE PLEACA,, S-A VAZUT CA PREZENTA LA URNE A FOST CRESCUTA, DEOARECE MULTI CONSTANTENI DE BUN SIMT, AU LASAT LA O PARTE INERTIA PROSTEASCA DE NON COMBAT SI AU IESIT LA VOT!!! IN CONSECINTA, GASCA PENSIONARILOR TIP ,, PUIU ,ZAHARU SI ULEIU' ''SI GASCA ECONOMICA A LUI PASTAIE NU AU AVUT MAJORITATE, SI ORASUL NU A MAI FOST ROSU!!! PE CAND O TREZIRE A CONSTANTENILOR PENTRU ALUNGAREA MAFIOTILOR COMPRESS - mazare, constantinescu , strutinsky???

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : RAVAGII pe șoselele din Constanța
Pagina a fost generata in 0.3024 secunde