Cum verificați bancomatele, pentru a nu rămâne fără banii din cont

623
Cum verificați bancomatele, pentru a nu rămâne fără banii din cont - cumverificatibancomatele-1432832482.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, bancomatele din țara noastră au fost ținta mai multor indivizi din Bulgaria, interesați să obțină datele cardurilor bancare, pentru a le falsifica. Astfel de cazuri au fost semnalate inclusiv la Constanța, unde carderii ar fi "atacat" ATM-uri amplasate pe Bulevardul Tomis.

În acest context, Poliția Română atrage atenția asupra măsurilor pe care le pot lua deținătorii de carduri bancare, pentru a nu ajunge victime ale infractorilor ce montează.

"Modul de operare tot mai des întâlnit în ultima vreme la furturile din ATM constă în atașarea unui dispozitiv cu adeziv în zona fantei prin care sunt eliberați banii, împiedicând astfel retragerea acestora. De cele mai multe ori, persoana aflată în această situație nu realizează ce se întâmplă și părăsește locul respectiv, pentru a-și clarifica situația cu banca. În urma ei, infractorii care supraveghează zona din apropiere recuperează dispozitivul de captare, cu toți banii rezultați de la ultima tranzacție.

În cazul în care motivul neeliberării banilor este de altă natură (fonduri insuficiente, bancomat nefuncțional, card expirat, card nefuncțional), aceasta este afișată clar pe ecranul bancomatului", au precizat reprezentanții Poliției Române.

Totodată, polițiștii vă sfătuiesc: "Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar. Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus. Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.

Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu numărul 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7752 secunde