Cum umblă banii murdari între polițiști, afaceriști și angajați din Camera Deputaților

258

Articole de la același autor

Șapte persoane, printre care un polițist din Prahova, patru afaceriști din Constanța și un director în cadrul Parlamentului României, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influență sau complicitate la trafic de influență. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada august 2012 - 21 ianuarie 2013, Constantin Cojanu, agent de poliție în Poliția Prahova, a pretins și primit, în mai multe tranșe, de la afaceriștii constănțeni George Guliu, de la soția lui, Luminița Guliu, și cumnatul lui, Neculae Șapera, prin intermediul inculpaților Polifroni Dimu, de asemenea afacerist constănțean, și Gabriel Leonte, director în cadrul Camerei Deputaților, suma totală de 255.000 euro, din care a restituit 20.000 euro.

Polițistul a lăsat să se creadă că are influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, care, la rândul său, i-ar fi putut determina pe judecătorii din cadrul Curții de Apel București ori pe cei din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care este implicat George Guliu.

Reamintim că bărbatul este anchetat într-un dosar de evaziune cu produse petroliere, în care a fost reținut și subcomisarul Dan Florin Secăreanu, fostul șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța. Din suma menționată mai sus, spun procurorii, Gabriel Leonte a primit și pentru sine suma de 5.000 de euro.

Pentru a obține eliberarea din arest, în perioada 20 decembrie 2012 - 18 ianuarie 2013, Guliu i-a oferit și lui Laszlo Jozsef, prin intermediul soției sale, suma de 30.000 euro, pentru ca Laszlo Jozsef să intervină pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel București care, la rândul său, i-ar fi putut determina pe judecătorii din cadrul acestei instanțe, învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care este implicat inculpatul Guliu George, să dispună punerea în libertate a acestuia.

Independent de situația prezentată mai sus, în perioada 5 decembrie 2012 - 25 ianuarie 2013, polițistul Cojanu, prin intermediul lui Gabriel Leonte, a pretins de la afaceristul din comuna constănțeană Lumina, Dimu Polifroni suma de 60.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra aceluiași procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, care, la rândul său, i-ar fi putut determina pe judecătorii din cadrul Tribunalului Constanța ori pe cei din cadrul Curții de Apel Constanța, învestiți cu soluționarea dosarului penal în care este judecat un primar din județul Constanța, să pronunțe o soluție favorabilă acestuia, în sensul punerii în libertate din starea de arest preventiv. Menționăm că singurul primar arestat este edilul Năvodariului, Nicolae Matei.

Afaceriștii constănțeni George Guliu, Polifroni Dimu, Neculae Șapera, polițistul din Prahova, Constantin Cojanu, dar și complicele lor Jozsef Laszlo au fost arestați preventiv.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1975 secunde