Cum și mai ales când scăpăm de "gioarsele" înmatriculate în Bulgaria

2550
13
Cum și mai ales când scăpăm  de

Articole de la același autor

În luna martie a acestui an, deputatul Ioan Munteanu a lansat un proiect de lege prin care solicita ca mașinile înmatriculate în Bulgaria să nu poată circula în România mai mult de 90 de zile după înmatriculare. Senatul a respins, însă, această propunere, pe motiv că este discriminare, însă legea va fi discutată peste câteva săptămâni de deputați, care vor stabili ce se va întâmpla exact cu mașinile înmatriculate în Bulgaria.

"Poate aici a fost o greșeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă mașină înmatriculată dintr-o altă țară și cred că era mult mai corect așa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate", a declarat Ioan Munteanu.

În prezent, în România sunt peste 100.000 de autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Acești oameni au ales să înmatriculeze mașinile în alte state decât România pentru a plăti mai puțin.

"Nu mi se pare deloc normal ceea ce vor să facă. Este dreptul meu să îmi înmatriculez mașina unde vreau eu, deoarece suntem cetățeni europeni. Fie că o înmatriculez în Bulgaria, Germania sau orice altă țară, nu ar trebui să aibă nicio importanță. Atâta timp cât am asigurare, conduc regulamentar... unde este problema? Ar trebui să facă schimbări la taxele exorbitante pe care ne obligă să le plătim la înmatriculare. Poate așa vor reuși să ne aducă de partea lor și să înmatriculăm mașinile în România, nu dacă ne pun pumnul în gură. Se va găsi o soluție ca, după cele 90 de zile, să se prelungească cu alte 90 și tot așa", a declarat un șofer constănțean care deține un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

v v v

Cei mai mulți dintre conducătorii auto constănțeni îi înjură însă pe cei cu mașini de Bulgaria, deoarece - susțin aceștia - aduc în țară numai hârburi. Mai mult, posesorii de automobile înmatriculate în țara vecină sunt blamați că, în cazul unui accident rutier, cu greu își poți recupera banii de la asigurare.

"Tot orașul e plin de «texani» care își cumpără mașini puternice doar ca să se dea mari. Calcă pedala tare, ca să vadă lumea că și-au luat BMW și bineînțeles că se produce și inevitabilul. În unele cazuri, se bagă ei în mormânt, dar în cele mai multe incidente aceștia provoacă tamponări și dacă l-ai găsit pe acela cu asigurare, e norocul tău, dar stai și aștepți mult și bine până îți recuperezi banii", a declarat un alt conducător auto.

v v v

Firmele de asigurări susțin că, în prezent, cei care au mașini de Bulgaria nu mai reprezintă o problemă.

"Șoferii din Constanța nu ar trebui să-și mai facă griji. În cazul unui accident rutier, dacă acel conducător auto vinovat are mașina înmatriculată în Bulgaria și asigurarea la o societate de acolo, se colaborează prin Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR). Ei verifică dacă polița este valabilă și banii se trimit chiar și în termen de 60 de zile, cel puțin o parte din ei. O problemă este la cei care au polițe false", a declarat Florina Marcu, juristul Asociației Heracleea Despăgubiri Victime.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Doina
18 august 2015
sansa

Nici eu nu am crezut! Acum m-am convins definitiv si complet: aici chiar se pot face bani! Nici eu nu am crezut la inceput, dar echipa in care am intrat si sistemul bine pus la punct m-au convins! NU este necesara niciun fel de experienta! AVEM o echipa inimoasa ,gata in orice moment sa-ti sara in ajutor, beneficiezi de un suport informational cu totul exceptional ! Plata castigurilor realizate este garantata prin incheierea unui contract de comision. Profita si tu de aceasta oportunitate! Solicita chiar acum mai multe detalii, contactandu-ma la adresa de email: [email protected] , cu textul "INFO". Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Fii unul dintre colaboratorii part-time care vor să câștige bani în timpul liber, în acest proiect unic la nivel mondial. Cere acum mai multe detalii la adresa de email : [email protected]

Marian
18 august 2015
Mancati-va intre voi,ca sa furam noi!

Din pacate adevaratele gioarse sunt multi soferi . Tot gioarse sunt si legiuitorii romani. Masinile noi sau vechi nu au nici o vina daca sunt conduse in stil interlop sau pur si simplu idiot,indiferent unde sunt ele inmatriculate. Sunt periculoase intr-adevar masinile aduse din Anglia,cele cu volan pe dreapta. Cat ai fi de bun,si cei care-si iau masini de acolo sigur nu sunt buni ci nebuni,e greu sa conduci bine o astfel de masina in afara Mariii Britanii. Cu taxele impuse de guvernanti impotriva romanilor,stim cum este,la fel si cu incercarea de a plasa impotenta guvernantilor tot pe seama unor parti din populatie. E mai usor sa asmuti grupuri sociale sa se manance intre ele ,asa poti sa furi si sa dai buleli legislative linistit.

politistul
18 august 2015
asigurare bulgaria

fratilor va spun eu ,ptr un accident in romania cu masina inmatriculata in romania astepti banii de la asigurare si cate 3 luni dar ptr un accident in romania cu masina inmatriculata in bulgaria in 2 sapt maxim 1 luna ai banii...pai cine-i om si cine-i caine?

petrica
18 august 2015
asa scapam!

cum am scapat si de carute in Constanta cum am scapat si de tarabele galbene cum am scapat si de florariile din statie de la tomis 3 si de tiganii din ferentari de Constanta

Gigi
18 august 2015
Nu texanilor

Degeaba se agita lumea p-aici, realitatea este urmatoare: peste 95% din texani sunt tigani sau cocalari fara educatie. Punct! Plus ca starea masinilor pune in pericol viata tuturor si ca acesti asa-zisi soferi au toti pretentii de Michael Schumacher. Toate astea combinate duc la tragedii groaznice in care au murit multi nevinovati, nu numai idiotii care le-au provocat ? Cum putem stopa acest fenomen ? Prin aceasta lege. Mai aveti alta varianta ? Eu nu. Ar mai fi educatia, dar deh, cum poti sa convingi un cocalar/tigan ca aia ce si-a luat el nu mai e caruta pe care o avea ci are 130 de cai si daca nu esti atent putin esti in pom, ma rog, educatia poate peste vreo 50 de ani. Pana atunci e simplu frate: vrei masina, da tata, iti iei ca toata lumea si circuli cu ea p-aici, vrei inmatriculata in bg, iarasi f bine, dar mergi cu ea in bg, nu aici ! Te duci si mori acolo, nu aici sa-i iei si pe altii dupa tine!

Acc
18 august 2015
Pt Florina Marcu

Cand o aud pe tanti asta cu cata nonsalanta spune "banii se trimit chiar și în termen de 60 de zile, cel puțin o parte din ei" mi se pune pata. Pai, sa stea ma-%$ 60 de zile sa ia banii !!! Si macar daca alea 60 sunt pe bune, mai degraba 6 luni ! Cateva intrebari pentru c... pardon domnita asta: daca n-am bani sa-mi repar masina pe loc, masina sta in service pana asiguratorul da banii nu ? Eu muncesc si-mi hranesc familia, printre altele, folosindu-ma de masina. Intra unul in mine, bani n-am sa o repar ca doar muncesc cinstit in romania, deci trebuie sa astept sa plateasca asiguratorul n-spe luni ??? Cum mai muncesc eu in alea n luni ???? Ce fac ???? Astept pe de-alde d-astea ca tine sa faca niste acte ???? Auzi fa, daca vin la tine in birou acum si te dau afara de-acolo vreo n-spe luni, cum e??? De unde mm ai atat tupeu sa zici asa ceva ???? Pe ce lume traiesti ??? Care e logica ta, cand ala pagubit sta ca prostul si moare de foame cu dreptatea-n brate, asteptand sugat0@re ca tine sa se stearga la gura si sa se apuce de treaba ??? Meriti mascarita rau, dar sunt sigur ca ai luat deja destule si ti-a si placut se pare !!!

cazan
18 august 2015
bulgaresc

banii la bulgari si poluarea si accidentele la noi ...afara cu cazanele bulgaresti ca ne am saturat de ei......masina sa se inmatriculeze unde ai domiciliul stabil ...

Iuliana
19 august 2015
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

eu
22 august 2015
ptr ACC

DOMULE FARA IDENTITATE ''ACC ''CRED CA NU AI INTELES UN LUCRU DOAMNA MARCU VB DE CU TOTUL ALTCEVA DACA NU STII SA CITESTI NU MAI VB SAU VAD CA NU INTELEGI EA VB DE DESPAGUBIRI VICTIME NU DE DESPAGUBIRI MASINI !!!!NU VA MAI TREZITI VB DACA NU STITI ...TOTI COMENTEAZA DAR NICI UNUL NU CUNOASTE LEGEA SI POLITIA CARE NU SE DERANJAZA SA ISI FACA TREABA!!!

EU
22 august 2015
ptr ACC

DOMNULE,, ACC,, LEGEA NU O FACE DOAMNA MARCU INJURAI PE PARLAMENTATII CARE I-AI VOTAT SI FAC LEGILE !!!!STAI SI ASTEPTI TERMENELE LEGALE CA SA ITI REPARI MASINA SAU SA ITI PRIMESTI BANII DUPA ASIGURATORI SI POLITIE SA ITI DEA ACTELE SI ALTE INSTITUTII.... DOAMNA MARCU RESPECTA LEGEA NU TINE DE EA ...NU EA FACE LEGILE EA INCERCA DIN RASPUTERI SA AJUTE OAMENII DAR LA NOI BIROCRATIA TE OMOARA...!!!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9647 secunde