Cum se "păzesc" traficanții de etnobotanice de polițiști

1145
3
Cum se
Acțiune în forță a polițiștilor constănțeni. Ei au descins, împreună cu jandarmii și procurorii DIICOT, în opt locuințe din Constanța, la membrii unei rețele de traficanți de etnobotanice. Au găsit sute de pliculețe cu "vise", arme albe, dar și o cameră video montată pe acoperișul unei clădiri, cu care infractorii urmăreau să nu apară polițiștii când vindeau stupefiantele. 

Șase luni de zile - atât au fost filați membrii unei grupări de traficanți de substanțe cu efecte psihoactive (etnobotanice), ce-și desfășura activitatea în municipiul Constanța. În acest timp, polițiștii de la Crimă Organizată și jandarmii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" i-au surprins pe dealerii care făceau parte din grup de peste 80 de ori, în timp ce vindeau pliculețe cu "vise". Au întocmit tot atâtea dosare penale, dar au continuat să sape, să-i găsească și pe cei care-i aprovizionau pe tinerii care vindeau pe stradă.

Opt percheziții în Constanța

Iar luni, 18 martie, au descins în opt locuințe din municipiul Constanța, dintre care două aflate pe strada Petru Vulcan, una pe B-dul Mamaia, iar una pe strada Unirii.

"Cu această ocazie, au fost descoperite aproximativ 300 de plicuri cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, un cântar electronic, sume de bani și un dispozitiv de supraveghere stradală. De asemenea, în locuința unuia dintre suspecți a fost găsit și un pistol cu aer comprimat, calibrul 6 mm, 1.000 de proiectile metalice de același calibru și mai multe arme albe", a declarat Gelu Manolescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța, în cadrul unei conferințe de presă.

Per total, de la începutul investigațiilor, polițiștii au confiscat peste 700 de pliculețe cu etnobotanice, deținute sau comercializate de membrii acestei grupări.

Cameră de supraveghere pe casă!

În ceea ce privește dispozitivul de urmărire (de fapt, o cameră video conectată la un sistem IT, aflat în locuință), acesta era montat, potrivit anchetatorilor, pe acoperișul uneia dintre clădirile de pe strada Petru Vulcan, astfel încât infractorii urmăreau din casă întreaga zonă, pentru a nu fi deranjați de polițiști când încheiau tranzacțiile. De altfel, este pentru prima dată când polițiștii găsesc astfel de metode la membrii unei grupări de trafic de etnobotanice.

Gruparea infracțională este formată din 12 membri, cu vârste între 17 și 52 de ani, iar 11 dintre ei au primit mandat de aducere la audieri la DIICOT Constanța. În urma audierilor, patru suspecți, dintre care și minorul de 17 ani, au fost reținuți, în cursul zilei de ieri. De asemenea, un al cincilea membru, o femeie, a primit interdicție să părăsească localitatea pentru următoarea lună.

"Vise" la vânzare la 10 lei

Pentru câteva grame de "vise", consumatorii din Constanța plăteau între 10 și 20 de lei, a adăugat maiorul Daniel Ferencz, adjunctul Grupării Mobile de Jandarmi "Tomis". "Noi am participat, de la începutul anului, la patru acțiuni alături de polițiști, pentru depistarea persoanelor care dețin și comercializează substanțe psihoactive. În general, cumpărătorii aveau între 17 și 23 de ani", a precizat militarul.

Prețul extrem de mic, accesibil, este, de altfel, și motivul pentru care aceste substanțe au atâta căutare în rândul tinerilor, a adăugat inspectorul Iulian Unguru, șeful Centrului Antidrog Constanța. Aceștia uită, însă, de efectele devastatoare pe care îl are consumul de etnobotanice asupra organismului uman.

Aveți informații despre traficanți de etnobotanice?

În altă ordine de idei, reprezentanții celor trei instituții au tras un semnal de alarmă cu privire la consumul de etnobotanice și au făcut un apel către constănțenii care știu despre persoane care fac trafic cu etnobotanice, despre locurile unde se întâmplă astfel de lucruri, să le semnaleze oamenilor legii pentru a fi luate măsurile legale.

"Este pentru protecția familiilor noastre, a copiilor noștri!", au subliniat oamenii legii. Numărul de telefon al Poliției Constanța este 0214.611.364.

Comentează știrea

Alex Ferguson
20 martie 2013
Nu vor serviciile secrete americane

Fiindca daca vroiau, dispareau toti traficantii de droguri, dar asa cu putina taxa de protectie, poti continua activitatea cu mici arestari si dosare penale cu suspendare.

Observator
20 martie 2013
Nu se doreste anihilarea acestora!

In zonele enumerate in articol, continua distribuirea pliculetelor cu "vise" periculoase. Eu cred ca in spatele acestor "afaceri periculoase" sunt politisti care nu vor sa piarda cota parte din afacere. Altfel cum se explica faptul ca acest pericol social nu poate fi starpit? Si sunt sigur ca tuciurii care manageriaza afacerea, primesc si ajutoare sociale, pentru ca nu lucreaza nicaieri, ei fiind in permanenta pe strada, vanand eventualii clienti pe care ii dirijeaza spre locurile de distributie.

fake hermes dishes
20 noiembrie 2013
fake hermes dishes

hermes avalon throw replica Stiri Eveniment : Cum se "păzesc" traficanții de etnobotanice de polițiști | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake hermes dishes http://www.saxebro.dk/mkwpwr/the-best-hermes-birkin-replica.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7146 secunde