Cum se fură motorina din rezervoarele TIR-urilor, pe șoselele din Constanța

891
1

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au stricat socotelile unor hoți care goleau rezervoarele camioanelor și autocarelor parcate în municipiul Constanța și în localitățile din împrejurimi.

Oamenii legii au primit sesizări că din camioanele parcate pe varianta RO-RO, pe DN 39C, dar și din mai multe vehicule din Cumpăna și Constanța a fost sustras combustibilul din rezer-voare. Așa că au început să stea la pândă. Așa au procedat și în noaptea de 28 spre 29 august, când polițiști de la mai multe structuri (Serviciul Investigații Criminale, Poliția municipiului Constanța, Secția 1 Rurală, Postul de Poliție Agigea, Serviciul Poliția Rutieră, Serviciul Operațiuni Speciale) au supravegheat zona unde aveau informații că "atacă" infractorii.

Fără să știe că polițiștii stau la pândă, puțin după ora 1,00, trei indivizi și-au făcut apariția pe Varianta RO-RO, pe DN 39C; au forțat bu-șoanele rezervoarelor de la două camioane parcate și au furat aproximativ 130 litri de motorină și 100 litri de ulei hidraulic.

Potrivit anchetatorilor, suspecții nu aveau niciun sistem complicat: în liniște, pentru a nu fi auziți de șoferii care dormeau, sustrăgeau motorina și uleiul cu ajutorul unui furtun, transferând produsele în bidoane pe care apoi le-au urcat în două mașini: un BMW și un Audi. Și din acest punct de vedere, al "motorizării", erau pregătiți, căci mașinile cu care au venit la furat erau înmatriculate în Bulgaria. "Iar aceste mașini au fost alese în mod special, pentru că au motoare mai puternice, pentru a putea să dispară cât mai repede de la fața locului", au afirmat surse apropiate anchetei.

De altfel, când s-au apropiat oamenii legii și i-au somat să se predea, cei trei suspecți s-au urcat repede în mașini și au demarat în trombă, cu mașinile de poliție pe urmele lor. După o urmărire ca în filme, unul dintre autoturisme a fost blocat în trafic, iar șoferul celei de-a doua mașini urmărite a oprit și a încercat să scape fugind pe câmp. În cele din urmă, au fost prinși toți trei suspecții; ei au fost identificați ca fiind Gheorghe S., de 25 de ani, Marian T., de 22 de ani, și Mihai C., de 25 de ani, toți din Cumpăna.

Din prejudiciul total, estimat la 2.000 de lei, oamenii legii au mai recuperat 60%. Ce s-a întâmplat cu restul? Reprezentanții Poliției Constanța susțin că o parte s-a scurs direct pe carosabil, căci hoții, când au fost somați de polițiști, au "uitat" să scoată furtunurile din rezervoare, iar o altă parte s-a vărsat în timpul urmăririi…

Cei trei au fost reținuți, iar polițiștii "desfășoară cercetări pentru a se stabili întreaga activitate infracțională, existând suspiciunea că mai sunt și alte fapte comise de aceștia", au mai precizat reprezentanții Poliției.

De asemenea, cele două ma-șini au fost indisponibilizate la sediul inspectoratului. 

Comentează știrea

geo
30 august 2013
cumpana

satul plin de borfasi si curve,o adevarata serparie, si cica e comuna,:))

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 August 2013
Stire din Eveniment : Cine fură motorina CFR-ului
Pagina a fost generata in 0.5173 secunde