€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Cum se fură benzina de cea mai bună calitate

Ştire online publicată Vineri, 21 Septembrie 2012. Autor: Andreea ILIESCU
Ulciorul nu merge de multe ori la apă. De această zicală românească s-au convins și nouă bărbați din județul Constanța, reținuți pentru că au furat 71.000 de litri de combustibil, din zona platformei Petromidia. 


Polițiștii de la Transporturi Maritime au reținut nouă băr-bați, suspectați că au sustras 71.000 de litri de benzină, în valoare de 600.000 de lei, din zona unei rafinării petroliere din apropierea municipiului Constanța. 
În noaptea de marți spre miercuri, oamenii legii i-au prins în flagrant pe Dumitru Ciobanu, de 39 de ani, Vicențiu Cișmileanu, de 27 de ani, Gabriel Nedea, de 44 de ani, și Sorin Penciu, de 35 de ani, în timp ce furau benzină. Aceștia montaseră o instalație artizanală, pe sub un gard, până la una dintre conductele din zona platformei Petromidia, și așteptau ca „recipientele” să li se umple cu benzină de cea mai bună calitate. Totodată, asupra celor patru au fost găsiți aproximativ 250 de litri de benzină. 
Anchetatorii spun că hoții erau ajutați de un complice din interiorul rafinăriei. Așadar, când primeau un semnal laser de culoare verde, știau că pot acționa fără a fi deranjați. În plus, indivizii foloseau un sistem ingenios. Ei confecționaseră saci din pânză de cort, cu hamuri, pentru a fi ușor de cărat. În interior puneau un sac de rafie pe care îl legau la gură cu sârmă. Apoi, își luau marfa în cârcă și plecau acasă, bogați și fericiți. 


Au furat benzină în valoare de 600.000 lei 
Miercuri, polițiștii de la Transporturi Maritime au efectuat șase percheziții în localitățile Năvodari și Corbu, la domiciliile suspecților și la posibilele locuri de depozitare a combustibilului furat. 
În urma controalelor, alți patru suspecți au fost reținuți. La locuințele lor, oamenii legii au găsit în total peste o tonă de benzină, încărcată în saci. În scurt timp, a fost prins și al nouălea suspect. Toți au fost audiați mai bine de șapte ore la sediul Serviciului Poliției Transporturi Maritime Constanța. 
Ion Cocoș, de 58 de ani, Mihai Guju, de 38 de ani, Ion Hali, de 61 de ani, Emilian Lăduncă, de 44 de ani, și Raymond Mihai Mocanu, de 42 de ani, mergeau „mână-n mână” și furau împreună din zona rafinăriei. Mai mult decât atât, oamenii legii au concluzionat faptul că aceleași persoane au sustras, în perioada iulie-septembrie, 71.000 de litri de benzină, în valoare de peste 600.000 lei. 


Hoții duși în fața instanței 
Bărbații au ajuns, ieri, rând pe rând, la Judecătoria Con-stanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Raymond Mihai Mocanu, Dumitru Ciobanu, Sorin Penciu și Mihai Guju. Totodată, Emilian Lăduncă și Gabriel Nedea au interdicție în a părăsi localitățile de domiciliu, Năvodari și Corbu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5833 secunde