Cum se dă un tun de milioane de dolari. "Ramificații" în fotbal și K1!

658
2
Cum se dă un tun de milioane de dolari.

Articole de la același autor

Infractorii români, printre care și constănțeni, specializați în fraude informatice, se perfecționează de la o zi la alta și găsesc noi metode de a da lovituri din ce în ce mai mari. 


În ultimul dosar ajuns în atenția Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, anchetatorii au stabilit că suspecții au golit mai multe conturi bancare din SUA și Oman de nu mai puțin de 15 milioane de dolari. 


Potrivit anchetatorilor, suspecții, atât români cât și străini, au obținut mai multe carduri bancare eliberate de o bancă din SUA, mai precis din Puerto Rico, și de o unitate din capitala Omanului, Muscat. Cardurile respective au fost clonate, după care banii au fost retrași folosindu-se bancomate din toată lumea. 


"Pentru clonarea cardurilor, liderii grupării ar fi accesat în mod neautorizat sistemele informatice ale unor instituții bancare, ar fi accesat conturile, modifi-când limitele de retrageri și ar fi luat solicitările de introducere a codurilor PIN. Aceștia s-ar fi deplasat în mai multe state și ar fi distribuit altor persoane implicate cardurile, telefoane mobile, cartele SIM, precum și elemente de deghizare (ochelari, fulare, căciuli, șepci etc.)", ne-au precizat reprezentanții Poliției Române. 


În total, infractorii au efectuat peste 34.000 de retrageri, în 24 de state: SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie etc. 


Ca o notă diferită față de alte grupări, anchetatorii au stabilit că această bandă opera astfel: cea mai mare parte a banilor au fost retrași din bancomate din mai multe state, în aceeași zi, de preferință în zile nelucrătoare. "Pe 2 decembrie 2013, în România, au fost efectuate 4.200 de retrageri frauduloase, în valoare de cinci milioane de dolari, de la ATM-uri ale unor instituții bancare din 15 orașe. Pe 20 februarie 2013, de la ATM-uri din Japonia au fost efectuate retrageri frauduloase în valoare de nouă milioane de dolari", au arătat oamenii legii. 


Percheziții și în Constanța 
Duminică, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii de la brigăzile de combatere a criminalității organizate au descins în zeci de percheziții în București, Constanța, Bârlad, Bacău, Pitești și Galați. În urma descinderilor, oamenii legii au confiscat 16 laptopuri, mai multe telefoane mobile, două kilograme de aur, tablouri și 150.000 de euro.


De asemenea, 42 de persoane au fost duse la audieri, iar 26 de persoane au fost reținute. Printre cei duși la audieri se numără, potrivit unor surse apropiate anchetei, Bogdan Ghiceanu, fotbalist la FC Otopeni, dar și arbitrul de fotbal Ionuț Chiriac și luptătorul K1 Marius Ioan Curtas. Totodată, potrivit acelorași surse, din grupare ar face parte și doi polițiști. 


Comentează știrea

catalin
28 aprilie 2015
angajare imediata !!!!!!!!

Nu este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

nely
28 aprilie 2015
job

Ori de câte ori descoperiți realizări mărețe, descoperiți și o persoană care știe clar ce vrea să facă și care este dispusă să facă orice e necesar, oricât de mult ar dura, pentru a-și duce planul la bun sfârșit. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision,iar dupa trei luni se ofera si scrisoare de recomandare. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4169 secunde