Cum se câștigă o casă de 85.000 de euro, în instanță

913
2
Cum se câștigă o casă de 85.000 de euro, în instanță - dorugruia6-1333479127.jpg
O familie de români, stabilită în Suedia, se luptă de peste șase ani, prin instanțele constănțene, pentru a recupera o casă pe care a construit-o în localitatea 23 August și pe care, spun oamenii, ar fi pus stăpânire în mod abuziv niște așa-ziși prieteni. Până în prezent, instanța de judecată le dă dreptate.

Doru și Cornelia Gruia au declarat, pentru "Cuget Liber", că s-au stabilit în Suedia în 1985 și au renunțat la cetățenia română. După 1990, au revenit an de an în țară și vizitau, de fiecare dată, familia Adrian și Marcela Clipici din comuna 23 August. În 1997, au achiziționat un teren și au început ridicarea unei case de vacanță; dar pentru că familia din comuna constănțeană le-a spus că neavând cetățenia română nu pot deține proprietăți, suedezii au fost de acord să treacă vila pe numele prietenilor.

După ce au finalizat construcția, în care au investit peste 85.000 de euro, au avut însă neplăcuta surpriză să fie dați afară din casă chiar de către cei pe care îi considerau prieteni. Iar de atunci se judecă prin instanțe, cerându-și proprietatea înapoi și, pas cu pas, o câștigă.

Astfel, după ce în toamna lui 2011, Judecătoria Mangalia le-a dat câștig de cauză, ieri, magistrații Tribunalului Constanța au respins apelul formulat de familia Clipici și au menținut decizia instanței mangaliote. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs.



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

mari
11 noiembrie 2012
ok

bun titlu acestei stiri....apropo cum ati castigat casa in instanta fara acte de proprietate?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4366 secunde