Cum să vă feriți de hoți când mergeți la cumpărături

288
Cum să vă feriți de hoți când mergeți la cumpărături - politiecumparaturi-1573768809.jpg

Articole de la același autor

Se apropie sărbătorile de iarnă, magazinele au pregătit deja produsele specifice și oferă și reduceri. Polițiștii atrag atenția că, în această perioadă, tentația este mai mare și pentru hoții din buzunare, dar și pentru hackeri, motiv pentru care este necesară puțină precauție. În acest context, polițiștii oferă câteva sfaturi pentru a vă putea bucura de cumpărături. 
Astfel, în momentul în care faceți cumpărături în magazine, evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar. 


"Când achitați cumpărăturile, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Furturile din buzunare și genți se comit în locurile aglomerate. Dacă sunteți împins în astfel de locuri, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări a unui hoț", au arătat polițiștii. 


În cazul în care plătiți cu cardul, "tastați codul PIN cu discreție, pentru a nu fi observat de cei din jur; limitați suma de bani care poate fi utilizată fără introducerea codului PIN, în cazul tranzacțiilor contactless", au mai atras atenția oamenii legii. 
Măsuri de prevenire trebuie luate și în aceea ce privește cumpărăturile on-line. 


"Nu furnizați codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate, a pașaportului sau permisului de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informații. Documentați-vă înainte de a participa la licitațiile prin internet, cu privire la obligațiile dumneavoastră de cumpărător, dar și cu privire la obligațiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitați pentru un produs. Examinați feedback-ul vânzătorului, oferit de alți cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacționare, nu cumpărați de la el. Nu oferiți informații de pe card, dacă site-ul nu folosește o conexiune securizată și dacă reputația acestuia este îndoielnică. Verificați în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiți, pentru a observa dacă nu cumva este diferit față de site-ul original. Accesați direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail", sunt sfaturile transmise de oamenii legii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5894 secunde