Poliția Rutieră ne învață

Cum să ne ferim de accidentele rutiere

709
Cum să ne ferim de accidentele rutiere - accidentzonametro18-1312302427.jpg

Articole recomandate

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Poliție Rutier Constanța, inspector Carmen Șerbănescu, de la începutul anului și până în prezent s-a consemnat un număr total de 775 accidente rutiere, dintre care 114 accidente grave și 661 accidente ușoare. În urma accidentelor grave, 53 de persoane au decedat, 81 au fost rănite grav și 81 s-au ales, în urma evenimentului rutier, cu răni ușoare. De asemenea, în urma accidentelor ușoare, s-a înregistrat un număr de 820 de persoane rănite. Numai în week-end-ul trecut s-au produs, pe litoral, 16 accidente în urma cărora 17 persoane au suferit răni ușoare.

Numărul mare de accidente rutiere produse conduce la derularea campaniei naționale de educație rutieră "Alege Viața!". Proiectul este rezultatul acțiunilor întreprinse de către Poliția Rutieră pentru reducerea constantă a numărului de victime din accidentele grave de circulație rutieră.

Care este scopul campaniei?

Pentru că educația rutieră începe de la vârste mici, campania vizează creșterea gradului de informare a unor grupuri țintă, precum conducătorii auto, tinerii, părinții și profesorii, cu privire la riscurile ce pot apărea în trafic și la modalitățile de prevenire ale acestora.

Astfel, siguranța traficului rutier reprezintă în momentul de față una din problemele majore pe drumurile publice, drept pentru care Serviciul Rutier Constanța, în cadrul campaniei naționale de educație rutieră, promovează difuzarea mai multor clipuri preventive, cu tematică specifică, printre care amintim și "Strada nu este pistă de concurs!".

Paula SOLOMON

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4654 secunde