Cum s-au furat milioane de euro din TIR-urile din Portul Constanța

2585
1
Cum s-au furat milioane de euro din TIR-urile din Portul Constanța - fondhoticontaineretirurifotoadi2-1341590428.jpg
Șase constănțeni au fost arestați, în urma unor percheziții efectuate pe litoral de polițiștii de la Crimă Organizată Craiova. Constănțenii sunt acuzați că au furat marfă de 2,5 milioane de euro din TIR-urile care trebuiau să ajungă în Portul Constanța.

Polițiștii Serviciului de Comba-tere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au descins, la sfârșitul săptămânii, în județul Constanța, în căutarea unor suspecți acuzați că furau mărfurile transportate în containere, ce tranzitau Portul Constanța.

Șapte locuințe au fost verificate temeinic, oamenii legii ridicând mai multe bunuri, cât și 12 per-soane, acuzate de furt calificat, înșelăciune, contrabandă și spă-lare de bani. La finalul audierilor, procurorii DIICOT au hotărât reținerea pe bază de ordonanță a șase dintre ei. Este vorba de Răduțu Dima, de 33 de ani, Alexandru Dumbravă, de 23 de ani, Daniel Cocîrlea, de 32 de ani, Cristian Șapera, de 27 de ani, Dorin Vișan, de 30 de ani, și Alexandru Robert Covaci, de 37 de ani. Aceștia au fost prezentați Tribunalului Dolj, ai cărui magistrați au dispus arestarea lor preventivă pentru 15 zile.

Au furat anvelope și televizoare cu plasmă

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracțională acționa pe raza mai multor județe ale țării. Cei șase suspecți sunt fie administratori, fie angajați ai unor firme de transport rutier și își luau angajamentul să transporte diverse mărfuri din țară către Portul Constanța. Însă, pe drum sau în Portul Constanța, camioanele erau desigilate, iar marfa dispărea. În felul acesta, au arătat investigatorii, în perioada aprilie - iulie 2010, suspecții au furat și apoi valorificat 10.000 de anvelope, în valoare de aproximativ 500.000 de euro (pe care le-au ridicat de la producător, din Slatina). În același mod, suspecții și-au mai însușit și un container cu țigări, sute de lăzi frigorifice și televizoare cu plasmă. Produsele erau vândute, apoi, prin intermediul altor firme, prin falsificarea documentelor de proveniență și transport.

În total, valoarea furturilor de care sunt acuzați constănțenii se ridică la peste 2,5 milioane de euro.

Bunuri de 70.000 de euro, confiscate

Oamenii legii din Craiova au mai făcut arestări, în același dosar, în luna martie a anului în curs. Până în prezent, numărul celor anchetați se ridică la 15.

Potrivit anchetatorilor, în urma acestor ultime percheziții efectuate, au fost confiscate bunuri în valoare de 70.000 de euro. Ancheta continuă, pentru identificarea tuturor celor implicați și tragerea lor la răspundere.

Comentează știrea

ma deranjeaza zgomotele si comportamentul nesimtit al angajatilor polaris care vin cu noaptea in cap-vara iarna
8 iulie 2012
pt . POLARIS M HOLDING SRL

ma deranjeaza zgomotele si comportamentul nesimtit al angajatilor polaris care vin cu noaptea in cap-vara iarna PANA SI AZI DUMINICA AU VENIT LA ORELE 5,50 -6,OO..Aloo.polaris voi nu puteti respecta legea care interzice zogomotele pana la 8!!??!?!?chiar vreti sa fiti reclamati?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2722 secunde