Cum s-a întâmplat accidentul de la Cazino. Turista și-a recunoscut vina, deși balustrada avea probleme

3547
15
Cum s-a întâmplat accidentul  de la Cazino. Turista și-a recunoscut  vina, deși balustrada avea probleme - fondbalenafaleza-1435771034.jpg
S-au derulat scene de groază, marți seara, pe faleza Cazinoului din Constanța. O femeie din Bacău care a venit în vacanță la mare a avut parte de un eveniment cât se poate de neplăcut. Din dorința de a prinde un cadru cât mai bun pentru a face o fotografie, turista s-a sprijinit de balustrada falezei de lângă Cazino. Din nefericire, aceasta a cedat și prima bară a gardului de protecție s-a rupt. În secundele următoare femeia a căzut în gol de la peste doi metri înălțime pe pietrele de pe malul apei. Totul s-a derulat sub privirile soțului care îi făcea fotografia, dar și a celorlalți oameni care se plimbau pe faleză. Martorii au sunat imediat la 112 și au cerut ajutorul autorităților. Oamenii din zonă au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor victimei. Un echipaj SMURD a ajuns în zonă, iar femeia de 39 de ani a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru investigații suplimentare. După ce a fost examinată, turista a refuzat internarea. "Femeia a suferit o fractură de coccis, adică de noadă, și a semnat că pleacă pe proprie răspundere, refuzând astfel internarea. În rest, aceasta este stabilă și în afara oricărui pericol", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Județean Constanța. Ieri dimineață, femeia s-a întâlnit cu primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău care și-a cerut scuze pentru nefericitul eveniment. Potrivit unor surse, turista ar fi admis că este vina ei că s-a urcat pe balustradă și că aceasta a cedat din cauza greutății sale, absolvind astfel de vină firma care a modernizat faleza Cazinoului.


Anchetă de proporții
În urma incidentului, primarul interimar Decebal Făgădău a dispus efectuarea unei anchete interne de către o comisie formată din reprezentanți ai Poliției Locale, Direcției de Gospodărire Comunală și managerul de proiect. 


"Constructorului i s-a dispus verificarea întregii balustrade pentru a se asi-gura că nu se vor mai repeta asemenea incidente. Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene și are o garanție de cinci ani, întreaga responsabilitate privind calitatea lucrărilor aparținând constructorului. În funcție de rezultatele anchetelor, vor fi luate toate măsurile legale", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana. De asemenea, Primăria Constanța a sesizat Poliția Municipiului Constanța, dar și Inspectoratul de Stat în Construcții.


ABC VAL sesizată de acum o lună
Reabilitarea falezei a început în anul 2012 și a fost finalizată anul trecut, fiind încă în garanție. Pentru că au fost se-sizate mai multe deficiențe, reprezentanții primăriei au sesizat încă de luna trecută constructorul, respectiv societatea ABC VAL. "Ca urmare a deplasării pe amplasamentul investiției referite, la lucrările executate de dumneavoastră, s-au constatat defi-ciențe așa cum reiese și din fotografiile anexate, deficiențe care constau în: stâlpii de susținere ai balustradei prezintă marea majoritate pete de rugină, etc. (…) Vă solicităm ca în cel mai scurt timp să procedați la remedierea deficiențelor arătate, înlocuirea riglelor deteriorate de la bănci, realizarea lucrărilor de curățare și vopsitorie și înlocuirea plăcilor de granit sparte, lucrări de vopsitorie și orice lucrări necesa-re pe întregul amplasament al obiectivului de investiții" - este un fragment din notificarea către ABC VAL. 


În cursul zilei de ieri, bara de protecție a fost înlocuită. "Ne cerem scuze pentru situația creată și asigurăm constănțenii și turiștii că depunem toate eforturile pentru ca un asemenea incident să nu se mai întâmple", au precizat reprezentanții Primăriei Constanța. Potrivit unor informații, ieri după-amiază, turista ar fi admis că este vina ei că s-a urcat pe balustradă și că aceasta a cedat din cauza greutății sale, astfel că s-a împăcat cu constructorul. 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
europeanu
2 iulie 2015
bara de la cazinoul din constanta

trag aer in piept si mai citesc o data :femeia e de vina ca s-a rupt bara.Iar noi,populimea sa inghitim vrajelile astea.Ca sa fie clar pentru toti : abc val,firma constructoare,a impartit banii europeni cu hotii din primarie in frunte cu cel mai iubit primar de pe mapamond care nu este inca condamnat.

bani
2 iulie 2015
pl

I au dat niste banii la balena si a tacut:))eram acolo ,balena nu s a urcat pe balustrada ci pur si simplu s a rezemat de ea contempland marea..la cateva secunde bara a cedat :))datorita ruginei si datorita faptului ca nu era imbinata corect.Sper ca a loat banutii seriosi de la ei ca sa nu ii dea in judecata.

Răspuns la: bara de la cazinoul din constanta
Adăugat de : europeanu, 2 iulie 2015
trag aer in piept si mai citesc o data :femeia e de vina ca s-a rupt bara.Iar noi,populimea sa inghitim vrajelile astea.Ca sa fie clar pentru toti :...
eu
2 iulie 2015
haha

nu stiu cum te sprijini de unul din segmentele de balustrada (care e la 1m inaltime) si cazi peste celelalte segmente de 50cm inaltime direct in dos... nu cred ca i-a permis gravitatia sa faca ea un triplu tulup si sa aterizeze in "nada"

Răspuns la: pl
Adăugat de : bani, 2 iulie 2015
I au dat niste banii la balena si a tacut:))eram acolo ,balena nu s a urcat pe balustrada ci pur si simplu s a rezemat de ea contempland marea..la...
Costea
2 iulie 2015
ABC Val

o grupare de machedoni infractori.

c
2 iulie 2015
c

DNA.....DNA......DNA....DNA

Alex
2 iulie 2015
Constanta

Oare rabdarea constantenilor nu are limite ? Orasul e murdar, firmele ce lucreaza pentru gaze si conductele pentru cabluri fac ce vor, distrug trotuare (vezi str. Dobrila Eugeniu),, dar nu mai refac la fel, macar asa cum a fost. La Primarie nu sunt diriginti de santier ?S-a auzit de foraje orizontale? Primaria geme de salariati ingropati in hartii, in loc sa mearga pe teren. Faleza si Piata Ovidiu au fost reabilitate vai de mama lor, cu dale puse prost, neglijent si nu va fi de mirare cand se va impiedeca cineva Balustradele de pe faleza nu trebuiau inlocuite complet? Ziarele vorbesc de babe violate iar orasul sufera in tacere

Răspuns la: c
Adăugat de : c, 2 iulie 2015
DNA.....DNA......DNA....DNA
Fane
2 iulie 2015
Pute

Toata treaba asta pute rau de tot de la o posta. Mi-e lehamite deja de manevrele astea de doi lei pe banii nostri !

bla bla
2 iulie 2015
Cazino Constanta

Am citit undeva ca femeia era vrajitoare si ca avea si un kil de cocaina in buzunarul de la piept si ca era basista, iar anterior sprijinise miscarea legionara. Concluzie: ea era de vina si merita sa i se intample asta! Alo, primare interimar, cat a costat tacerea femeii si prostirea presei "libere"? Sau ai facut jumi-juma cu ABC Val ca sa scazi costurile? Chiar crezi ca ne-am nascut toti ieri?

Neagoe
2 iulie 2015
afara

Primeniti puturosii din primarie! Dati-i afara si angajati oameni pregatiti, cu chef de munca si cu spirit de responsabilitate! Actualii angajati sunt ïnfectati" de virusul Mazare,Fagadau&gasca de secaturi.

catalin
2 iulie 2015

Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar! Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6604 secunde